İş Güvenliğine Ağır Yaptırımlar Olacak

İş güvenliği ve sağlığı konusuna devletin büyük bir önem verdiğini ifade eden Ortak Sağlık Güvenlik Birimi İdari ve Mali İşler Müdürü Oğuzhan Bayram, iş sağlığının yeni kabul edilen yasa tasarısı ile birlikte daha da önem kazandığını söyledi.

10 Nisan 2015 Cuma, 17:12
İş Güvenliğine Ağır Yaptırımlar Olacak
-

İş güvenliği ve sağlığı konusuna devletin büyük bir önem verdiğini ifade eden Ortak Sağlık Güvenlik Birimi İdari ve Mali İşler Müdürü Oğuzhan Bayram, iş sağlığının yeni kabul edilen yasa tasarısı ile birlikte daha da önem kazandığını söyledi.
İşçinin sağlığını ve güvenliğini korumak ve işverenlere yükümlülüklerini hatırlatmak amacıyla kurulmuş bir kurum olduklarını ifade eden Oğuzhan Bayram, kendilerine iş durdurma gibi yetkilerin verildiğini ve iş güvenliği konusunda eksiklikleri bulunan kuruluşların çok ağır yaptırımlarla karşılaşabileceğini belirtti. İş yerlerinde gerekli tedbirleri almayan ve iş sağlığı ve güvenliği yasasının ereklerini yerine getirmeyen firmalara ağır para cezalarının uygulanacağını belirten Bayram, son dönemlerde firmaların da iş sağlığı ve güvenliği konusunda daha bilinçli olmaya başladıklarını belirtti. Avrupa Birliği’nin baskıları ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın konuya verdiği önem nedeniyle iş güvenliğinin son zamanlarda daha çok önemsendiğini ifade eden Bayram, iş yerlerinin artık daha da sık denetlendiğini söyleyerek firma sahiplerini uyardı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BAŞKAN SEÇER, YANGIN BÖLGESİNDE!
TARSUS'TA ŞAHIS EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
MUT'TA İNSANSIZ HAVA ARACI FAALİYETE BAŞLADI
AKDENİZ'DE ZABITA EKİPLERİ BOZULMUŞ ET ELE GEÇİRİLDİ
MERSİN'DE ŞAP HASTALIĞIYLA MÜCADELE
SİLİFKE BELEDİYESPOR "GEÇMİŞ OLSUN SİLİFKE"
TOROSLAR’DA ASFALT BAKIM VE YENİLEME ÇALIŞMALARI HIZ KESMİYOR
SİLİFKE'DE 3 AYRI NOKTA DA ÇIKAN ORMAN YANGINI DEVAM EDİYOR
Tarsus Belediyesi'nden Kaldırım İşgallerine Sıkı Denetim
Yusuf Tıbık, Kırsal Mahalle Muhtarlarıyla Buluştu

Mersin Haber ,Mersin