Davul Zurna Eşliğinde Yürüdüler

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 11-12 Nisan 2015 tarihleri arasında yapılacak olan ve 8 ilden 48 ekibin katıldığı Halkoyunları Bölge Yarışması, düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı.

10 Nisan 2015 Cuma, 18:08
Davul Zurna Eşliğinde Yürüdüler
-

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 11-12 Nisan 2015 tarihleri arasında yapılacak olan ve 8 ilden 48 ekibin katıldığı Halkoyunları Bölge Yarışması, düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı.
İlçenin Yukarı Çarşı Meydanı’nda bir araya gelen folklorcular, burada kısa bir gösteri yaptılar. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan folklor ekipleri, bir birinden güzel halkoyunlarıyla göz kamaştırdılar.
Gösterinin ardından kortejle birlikte Aşağı Çarşı Meydanı’na kadar davul zurna eşliğinde yürüyen halkoyunları ekipleri, burada da gösteri yaptılar. Davul zurna eşliğinde başlayan yürüyüş renkli görüntülere sahne olurken, vatandaşların yanı sıra Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban da folklorcularla birlikte halay çekti.
Türkiye Halkoyunları Federasyonu tarafından düzenlenen ve Ahlat Kaymakamlığı ile Ahlat Belediye Başkanlığı’nın destekleriyle yapılacak olan yarışma, 11-12 Nisan 2015 tarihinde Ahlat Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BAŞKAN SEÇER, YANGIN BÖLGESİNDE!
TARSUS'TA ŞAHIS EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
MUT'TA İNSANSIZ HAVA ARACI FAALİYETE BAŞLADI
AKDENİZ'DE ZABITA EKİPLERİ BOZULMUŞ ET ELE GEÇİRİLDİ
MERSİN'DE ŞAP HASTALIĞIYLA MÜCADELE
SİLİFKE BELEDİYESPOR "GEÇMİŞ OLSUN SİLİFKE"
TOROSLAR’DA ASFALT BAKIM VE YENİLEME ÇALIŞMALARI HIZ KESMİYOR
SİLİFKE'DE 3 AYRI NOKTA DA ÇIKAN ORMAN YANGINI DEVAM EDİYOR
Tarsus Belediyesi'nden Kaldırım İşgallerine Sıkı Denetim
Yusuf Tıbık, Kırsal Mahalle Muhtarlarıyla Buluştu

Mersin Haber ,Mersin