Beyşehir'de Tarihi Eser Operasyonu

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, jandarma ekipleri bir otomobilde yaptığı aramada, Boynuzlu Musa diye adlandırılan bronz bir heykel ele geçirdi.

10 Nisan 2015 Cuma, 15:48
Beyşehir'de Tarihi Eser Operasyonu
-

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, jandarma ekipleri bir otomobilde yaptığı aramada, Boynuzlu Musa diye adlandırılan bronz bir heykel ele geçirdi.
Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Jandarma Suç Önleme ve Araştırma Timleri, Beyşehir’in Bademli mahallesinde tarihi eser niteliği olan bir eserin satışının yapılacağı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Söz konusu adreste bir araya gelen iki otomobilde arama gerçekleştiren jandarma ekipleri, tarihi geçmişi 1500’lü yıllara dayanan Boynuzlu Musa diye adlandırılan bir bronz heykel buldu.
Jandarma ekipleri, heykele el koyarken, yapılan aramada gözaltına alınan iki şüpheli üzerinde yer altını gösteren dedektör çıktıları ele geçirildi. İki şüpheli hakkında kültür ve tabiat varlıkları koruma kanununa muhalefet ettikleri gerekçesiyle yasal işlem başlatıldı.
Yürütülen soruşturma kapsamında heykelin Konya Müze Müdürlüğü’ne teslim edileceği öğrenildi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATI GİRİŞ NOKTALARINDA PEYZAJ ÇALIŞMASI…
BÜYÜKŞEHİR’İN ENGELSİZ YAŞAM PARKI, ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREY VE AİLELERİNE SANATLA DESTEK OLUYOR
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN MİMAR-MÜHENDİS ÇALIŞTAYI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ, YENİ ALIMLARLA KADROSUNU GÜÇLENDİRİYOR
TARSUS'TA ÜZÜMDE ERKEN HASADI ÖNLEMEYE ORTAK DENETİM
MERSİN  İDMANYURDU, OLCAY ŞAHAN 'A EMANET
Mersin İl Sağlık Müdürlüğü'nde TAMP Toplantısı Yapıldı
VALİ TOROS'UN GÜN İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ KABULLER
TARSUS TİCARET BORSASI’NDAN YEŞİLOVA ZİYARETİ
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN ORAK HÜCRE ANEMİSİNE DİKKAT ÇEKEN KAN BAĞIŞI ETKİNLİĞİ

Mersin Haber ,Mersin