Malazgirt'te Yöresel Kıyafetlere Rağbet Arttı

MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesinde yıllardır yasak olduğu için giyilemeyen bölgenin yerel kıyafeti olan ‘Şel û Şepîk’, çözüm süreciyle birlikte büyük rağbet görüyor.

09 Nisan 2015 Perşembe, 11:17
Malazgirt'te Yöresel Kıyafetlere Rağbet Arttı
-

MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesinde yıllardır yasak olduğu için giyilemeyen bölgenin yerel kıyafeti olan ‘Şel û Şepîk’, çözüm süreciyle birlikte büyük rağbet görüyor.
Çözüm süreci ile sağlanan barış ve huzur ortamının yaşandığı ilçelerden biri olan Malazgirt, ‘kıras-fistan ve şel û şepîk’ diye adlandırılan yöresel kıyafetler büyük ilgi görüyor. Malazgirtli iş adamlarından Yusuf Zilan Yaman, mağazasında kadın, erkek ve çocuklar için hazırlanan rengârenk kıyafetlerin 80 ila 250 liradan satışa sunulduğunu söyledi. Siparişleri yetiştirmek için geceli gündüzlü çalıştıklarını belirten Yusuf Zilan Yaman, “Barış süresinin ilçemizde olumlu etkileri gün geçtikçe daha da güzelleşmesi nedeniyle yöresel kıyafetlerimize yoğun bir ilgi var. Haliyle hem barış sürecinin güzel geçmesi işlerimizi arttırdı” dedi.
Köylerinden de sipariş aldıklarını ifade eden Yaman, “İlçemize bağlı köylerimizden gelen vatandaşlar yöresel kıyafetleri görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Köylülerimiz önem verdikleri kutlamalara birbirinden renkli yöresel kıyafetlerle katılmayı tercih ediyor. Gelin ve damatlar bile yöresel kıyafet giyerek düğünlerini yapmaya başladılar. Bizler de her bütçeye uygun kıyafetleri hazırlayıp vatandaşlarımızın beğenisine sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Fiyatların kıyafetin modeline, kalitesine, desenine, kullanılan taşlara göre değiştiğini dile getiren Yaman, vatandaşların en çok kırmızı, yeşil ve sarı renklerden oluşan kıyafetleri tercih ettiğini söyledi.
Yöresel kıyafetlerin kadınların olmazsa olmazlarından olduğunu vurgulayan Saliha Birer adlı vatandaş da, “Nevruz Bayramı ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bu elbiseler bizim olmazsa olmazlarımızdandır. Ayrıca düğünlerimizde de bu kiyasetleri giymeyi tercih ediyoruz. Kadının rengidir yöresel kıyafetler” şeklinde konuştu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin Jandarması Kesinlesmiş Hapis Cezası Olan 2 Şahısı Yakaladı
Milletvekili Kocamaz, Yangın Bölgesinde İncelemelerde Bulundu
Aydıncık’ta Yol Yenilendi, Vatandaş Memnun: "Çiçek Gibi Oldu!"
Büyükşehir Mersin’i İklim Krizine Karşı Hazırlıyor
Başkan Sofu'dan Emeği Geçenlere Teşekkür Yemeği
Yeşil Vatan Şehidi Ali Tekerek Son Yolculuğuna Uğurlandı
Kaymakam Avcı, Kur’an Kursu Öğrencilerine Ödüllerini Verdi
Silifke'nin Ardından Anamur'da da Orman Yangını Başladı
Çamlıyayla Belediyesi’nden Yaşalmışlara Sağlık Taraması
Akdeniz’de Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programında Manevi Birliktelik Yaşandı

Mersin Haber ,Mersin