KTO Başkan Mahmut Hiçyılmaz '8. Türkiye Ticaret Ve Sanayi Şurası''na Katıldı

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Ankara’da yapılan ‘’8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’’na katıldı.

09 Nisan 2015 Perşembe, 13:32
KTO Başkan Mahmut Hiçyılmaz '8. Türkiye Ticaret Ve Sanayi Şurası''na Katıldı
-

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Ankara’da yapılan ‘’8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’’na katıldı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İkiz Kulelerde düzenlenen Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası; Başbakan Ahmet Davutoğlu ile 9 bakan, ülke genelindeki 365 Oda-Borsa Yönetim Kurulu Başkanları, Meclis Başkanları ve 81 ilin Şura temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen Şura’da, Başkan Hiçyılmaz; Kayseri’yi temsilen sorunlara ilişkin çözüm önerilerini hükümete aktardı.
Hiçyılmaz, Şura’da yaptığı konuşmasında; hızla büyüyen Kayseri’nin yurtiçi, yurtdışı yolcu ve kargo taşıma ihtiyacını karşılamak için havaalanının genişletilerek gerçek anlamda uluslararası bir niteliğe kavuşturulmasının gerektiğini vurguladı.
Ankara-Sivas arasında yapılmakta olan Yüksek Hızlı Tren projesine bağlı olarak, Yerköy-Kayseri tren hattının programa alınmış olmasından dolayı Hükümete teşekkür eden Hiçyılmaz, “Kayseri-Samsun, Kayseri-Mersin arasındaki yük taşımacılığının iyileştirilmesinde ve Kapadokya’yı Antalya’ya bağlayacak olan Yüksek Hızlı Tren hattının inşasında da aynı duyarlılığı Hükümetimizden bekliyoruz. Böylelikle Anadolu’nun merkezi, Türkiye’nin her yönüne bağlanmış olacaktır. Navlun bedeli kârımızı aştığından, bu yatırımlar tamamlanıncaya kadar Kayseri-Mersin tren taşımacılığında sağlanacak navlun sübvansiyonu rekabet gücümüzü artıracaktır. Bir örnek verecek olursak, Kayseri’den Mersin’e 700 dolara gönderdiğimiz 40’lık konteynırı, Mersin’den Rotterdam’a 350 dolara ulaştırabiliyoruz” dedi.
Kapadokya Bölgesine yönelik turizm politikası hakkında da konuşan Hiçyılmaz, “Sadece Nevşehir il sınırları içinde dar bir bölgeye yönelik turizm politikası uygulamalarının, Hükümet eliyle Kayseri’yi de kapsayan daha geniş; doğa, kültür, tarih ve sağlık turizmine dönüştürülmesi ve bunu yaparken yerel yönetimlerle birlikte hareket edilmesinde yarar vardır. Böylece, sadece Nevşehir sınırları içerisindeki dar bir bölgeye gelen turistlerin Kayseri ve yöresindeki turistik değerleri de ziyaret etmeleri sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.
Erciyes ve Aladağları birlikte ele alan bir turizm destinasyonunun planlanması gerektiğine vurgu yapan Hiçyılmaz, “İnsanımızın artan gelirden daha fazla pay almasını sağlayacak turizm politikalarının uygulamaya geçirilmesi uygun olacaktır” dedi.
Teşvikler konusunda da konuşan Hiçyılmaz, “İmalat sanayii işletmelerine verilen teşviklerin; Kayseri merkez için 3. derece, ilçelerde ve organize sanayi bölgelerinde faaliyet göstermeleri halinde 5. derece olarak değerlendirilmesi, mevcut işletmelerin de bundan faydalanabilmesi sağlanmalıdır. Teşvik Belgeli Yatırımlarda; yerli makine ve teçhizat kullanan girişimcilerin, yerli harcama oranları kadar kısmın bir alt bölge yatırım teşviklerinden yararlandırılması uygun olacaktır. Tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik IPARD desteklerinden Kayseri’nin yararlandırılması ya da Tarım Bakanlığı desteklerinin IPARD düzeyine çıkarılması sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.
Hiçyılmaz, şura sonunda TOBB tarafından, oda ve borsalardan gelen tüm sorunların ve çözüm önerilerinin kitap haline getirilerek ilgili bakanlıklara gönderileceğini sözlerine ekledi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Yeşil Vatan Şehidi Ali Tekerek Son Yolculuğuna Uğurlandı
Kaymakam Avcı, Kur’an Kursu Öğrencilerine Ödüllerini Verdi
Silifke'nin Ardından Anamur'da da Orman Yangını Başladı
Çamlıyayla Belediyesi’nden Yaşalmışlara Sağlık Taraması
Akdeniz’de Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programında Manevi Birliktelik Yaşandı
Albay Zorluoğlu, MTSO'yu Ziyaret Etti
Başkan Seçer, Yangın Bölgesinde!
Tarsus'ta Şahıs Evinde Ölü Bulundu
Mut'ta İnsansız Hava Aracı Faaliyete Başladı
Akdeniz'de Zabıta Ekipleri Bozulmuş Et Ele Geçirildi

Mersin Haber ,Mersin