"kız Çocukları Da Çocuktur Güvenle Yaşatalım" Projesi

Türk Kadınlar Birliği Adana Şubesi, “Kız Çocukları da Çocuktur, Güvenle Yaşatalım” projesinin tanıtımını yaptı.

09 Nisan 2015 Perşembe, 12:27
"kız Çocukları Da Çocuktur Güvenle Yaşatalım" Projesi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Türk Kadınlar Birliği Adana Şubesi, “Kız Çocukları da Çocuktur, Güvenle Yaşatalım” projesinin tanıtımını yaptı.
Türk Kadınlar Birliği Adana Şube Başkanı Ayşe Birgölge, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan tanıtım toplantısında kadın-erkek arasındaki eşitsizliğin önündeki en büyük engellerden birinin, kadına yönelik şiddet olduğunu söyledi.
Kadına şiddet uygulanmasının, her türlü şiddetin bir insanlık suçu olduğuna değinen Birgölge, “Bu suç, geleceğimiz olan kız çocuklarına yönelik olarak erken ve zorla evlilikler şeklinde işlenmeye devam etmektedir. Biz de bu suçun ortadan kaldırılmasının sorumluluğunu üstlenmiş Türk Kadınlar Birliği Adana Şubesi olarak, bu konuda ’Kız Çocukları da Çocuktur, Güvenle Yaşatalım’ projesini kentimizin gündemine taşıyarak, farkındalık oluşturup, katkı koyacağız” dedi.
Birgölge, amaçlarının 18 yaşından önce yapılan evliliklerin sosyal, ekonomik, fiziksel ve ruhsal sakıncalarını anlatmak, kamu kurumları ve yerel yöneticilerle ortak çalışma yapmak olduğunu söyledi.
Hükümetlere, kadınları güçlendirmesini, kız çocuklarının eğitimlerinin mutlaka tamamlatılmasını, alınan uluslararası ve ulusal kararların ve kanunların uygulanması konularında daha hızlı ve hassasiyetle harekete geçilmesini, kız çocukları için güvenli alanlar oluşturulmasını, erken evliliklerin önlenmesi için sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışmaları önerdiklerini hatta bunun bir anlamda şart olduğunu anlatan Birgölge, “Biz Türk Kadınlar Birliği olarak küçücük bir kıvılcım olmak üzere yola çıktık” diye konuştu.
Toplantıya, Türk Kadınlar Birliği üyelerinin yanı sıra bazı sivil toplum örgütlerinden temsilciler de katıldı.
Birgölge, 13 Nisan 2015 Pazartesi günü 10.30’da Türk Kadınlar Birliği’nin 91.kuruluş yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk koyacaklarını, 11.30’da ise Hukukçular Derneği’nde, kuruluş yıldönümüyle ilgili toplantı yapacaklarını dile getirdi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARSUS'TA SINAVA GİREN ÖĞRENCİLERE SU DAĞITTI
BÜYÜKŞEHİR ÖĞRENCİ VE VELİLERİN YKS HEYECANINA ORTAK OLDU
MERSİN'DE ARAÇ DÜKKANA GİRDİ
SOFRALARA LEZZET KATACAK AŞÇILAR BÜYÜKŞEHİR’LE YETİŞİYOR
Dünya Bankası Heyetinden Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne Ziyaret
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN TSO'YU ZİYARET ETTİ
Jandarma Kıdemli Üsteğmen Yunus Güven’e Veda Yemeği
ÜLKE GENELİNDE 2'Sİ YABANCI UYRUKLU OLMAK ÜZERE 15 GÖÇMEN KAÇAKCILIĞI ORGANİZATÖRÜ İLE 446 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI
VALİ TOROS' TARSUS'TA ESNAF ZİYARETİ YAPTI
MERSİN'DE SİLAHLI OLAY: 1AĞIR YARALI

Mersin Haber ,Mersin