Yıldızeli'nde Çiftçilere 3 Bin Adet Meyve Fidanı Dağıtıldı

Yıldızeli’nde çiftçilere Mikro Havza Bazlı Meyveciliği ve Sebzeciliği Geliştirme Projesi kapsamında, 3 bin adet bodur elma ağacı fidanı dağıtıldı.

08 Nisan 2015 Çarşamba, 12:04
Yıldızeli'nde Çiftçilere 3 Bin Adet Meyve Fidanı Dağıtıldı
-

Yıldızeli’nde çiftçilere Mikro Havza Bazlı Meyveciliği ve Sebzeciliği Geliştirme Projesi kapsamında, 3 bin adet bodur elma ağacı fidanı dağıtıldı.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Demonstrasyon Meyve Bahçesi’nde düzenlen fidan, fide dağıtım törenine Sivas Valisi Alim Barut, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Yıldızeli Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Yıldızeli Ziraat Odası Başkanı Ali Balbay, köy muhtarları ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Vali Alim Barut törende yaptığı konuşmada, “Toprakla buluşturulacak meyve fidanları birden çok meyve verecek. Artık ev önündeki küçük ağaçlarla tarım ekonomisini götürmek imkansız bir durum. Dolayısıyla birim alanı daha büyük ve tamamen ilmi metotlarla yetiştirilmiş meyvecilik, sebzecilik yapmak zorundayız. Ancak böyle yapıldığı takdirde dünya ticaretinde yer alabiliriz.”dedi.
Konuşmaların ardından fidan ve fide dağıtımına geçildi. Farklı cinslerde 3 bin adet bodur elma ağacı alınarak Ziraat Odası Başkanlığı tarafından ilçedeki köy muhtarlarına dağıtımı yapıldı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
KARİYER MERKEZİ İŞ GÜCÜ PİYASASI’NA YÖNELİK HİZMETLER SUNUYOR
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN YIL BOYU ÜCRETSİZ FUTBOL KURSU
“CİNAYET ŞÜPHELİSİ JANDARMADAN KAÇAMADI”
Mersin'de Organik Ürün Satış Noktalarına Denetim
Mersin'de Yanan Elektrik Trafo Korkuttu
Tarsus’ta Büyükşehir Toplu Taşıma Aracında Bulunan Altın Sahibine Teslim Edildi
Kaymakam Avcı, Kan Bağışında Bulundu
Mersin'de 1 Araç Patladı, Diğer Lpg'li Araç Ise Alev Aldı
Mersin'de Ekmek Zammı İçin Toplantı Yapıldı
Mersin Jandarması Kesinlesmiş Hapis Cezası Olan 2 Şahısı Yakaladı

Mersin Haber ,Mersin