Şenkaya'da Kurtuluş Coşkusu

Şenkaya’nın düşman işgalinden kurtarılışının 97’inci yıldönümü coşkuyla kutlandı.

08 Nisan 2015 Çarşamba, 09:03
Şenkaya'da Kurtuluş Coşkusu
-

Şenkaya’nın düşman işgalinden kurtarılışının 97’inci yıldönümü coşkuyla kutlandı.
Kutlama programı Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne İlçe Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenk sunması ile birlikte Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Çelenk töreninin ardından Şenkaya Belediye Başkanlığı makam odasında Şenkaya Kaymakamı Ahmet Özkan, Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan ve Şenkaya Garnizon Komutanı J. Yzb. Bayram Kayıkçı tebrikler kabul edildi. Daha sonra cumhuriyet meydanında düzenlenen kutlama törenine geçildi.
Buradaki programda kağnı arabaları ve atlarla temsili göç tablosu ile ilçenin düşman işgalinden kurtarılışı canlandırıldı.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığının Mehteran Takımı gösterilerine sunarken dev Türk bayrağı açıldı. Türk Bayrağının açılması ayakta alkışlandı. Akabinde Şenkaya Kaymakamı Ahmet Özkan, Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan ve Şenkaya Garnizon Komutanı J. Yzb. Bayram Kayıkçı halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.
Günün anlam ve önemini belirtir konuşmasını Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan yaptı.
Özcan Konuşmasında; “1877-1878 Osmanlı-Rus savaşı sonrası 93 harbiyle andığımız dönemde, Oltu-Kars-Batum içeren bölge kırk yıllık Rus esaretine başlamıştır. Ülkemizin tüm topraklarını yedi düvelden savaş ve işgal başlamıştır. Osmanlı çok büyük bir toprak kaybına başlamıştır. Bu dönemde Gazi Mustafa Kemal Paşa bağımsızlık mücadelesine başlamıştır. Anadolu’da milis hareketleri başlamış ya istiklal ya ölüm günüydü. Kazım Karabekir Paşa komutasında ki 15’inci Kolordu Rus işgalindeki toprakları geri almak için harekete geçmişti. Oltu şûrai devleti kurulmuş, Kafkaslarda cenabı garp hükümeti kurulmuştu. Bolşevik ihtilaliyle Ruslar çekilmeye başlamıştı. Fırsatı bilen ermeni Kaşnakları büyük bir katliama başladılar. İlçemiz sınırları ve köylerinde yaklaşık 5 bin şehit toprağa verilmiş oldu. Halk göçe başlamıştı, eşsiz acı ve katliamlar yapılıyordu. Ancak düşman şunu bilmiyordu, biz esareti dünde kabul etmedik bugünde kabul etmeyecektik. Bu vatanın her toprağı ceddimizin kanlarıyla sulanmış bayrağımıza renk vermiştir. Bölgemizin her taşı bir şehidin mezar taşıdır. Biz bir olduğumuz müddetçe hiçbir kimse bize dokunamayacaktır.” dedi.
Konuşmanın ardından Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mehteran Takımı gösterilerini sundu. Kutlama programında şiirler okundu, bar ekipleri gösterilerini sundu. Şenkaya Anadolu Lisesi ve Şenkaya Çok Programlı Lise koro ekibi türküler seslendir.
Kutlama programı Şenkaya İMKB 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu güreş ekibinin gösteri ile ödüllerin vermesi ile sona erdi.
Kutlama programının ardından Şenkaya İMKB 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu konferans salonunda halka konser veridi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Prof. Dr. Büyükafşar, UV Işığının Damar Gevşetici Sırrını Araştıracak
Müftü Akçay, Ayvagediği Yatılı Yaz Kur’an Kursu’nu Ziyaret Etti
ADANA'DA 3 AYRI NOKTADA ORMAN YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ
SİLİFKE'DE ORMAN YANGINININ NEDENİ KAYNAK İŞÇİLERİ ÇIKTI
2025 YILI MISIR ALIM FİYATLARI BELİRLENDİ
TARIM VE ORMAN BAKANI YUMAKLI, OBRUCAK BARAJI'NIN AÇILIŞINA KATILDI
TOROSLAR’DA OKUMA YAZMA KURSUNUN MEZUNLARI SERTİFİKALARINI ALDI
Erdemli’de Altın Peşinde Hırsızlık Çetesi Bir Apartmana Dadandı
Tarsus'ta Köylerarası'nda Son 16 Kuraları Çekildi
Kariyer Merkezi İş Gücü Piyasası’na Yönelik Hizmetler Sunuyor

Mersin Haber ,Mersin