Aziz Nesin'in Oğlu Ahmet Nesin'den Adaylık Değerlendirmesi

Türk edebiyatının önemli yazarlarından Aziz Nesin’in oğlu gazeteci yazar Ahmet Nesin, HDP Antalya’dan milletvekili adayı gösterilmemesine ilişkin, "Partime hizmetim devam edecek" dedi.

08 Nisan 2015 Çarşamba, 15:42
Aziz Nesin'in Oğlu Ahmet Nesin'den Adaylık Değerlendirmesi
-

Türk edebiyatının önemli yazarlarından Aziz Nesin’in oğlu gazeteci yazar Ahmet Nesin, HDP Antalya’dan milletvekili adayı gösterilmemesine ilişkin, "Partime hizmetim devam edecek" dedi.
Türk edebiyatının önemli yazarlarından Aziz Nesin’in Antalya’da yaşayan oğlu gazeteci yazar Ahmet Nesin, Antalya milletvekili aday adayı olduğu HDP’den aday gösterilmedi. Nesin, aday gösterilmemesi ile ilgili değerlendirmede bulundu. HDP’ye milletvekili aday adaylığı için yaklaşık 1500 kişinin başvuru yaptığını dile getiren Nesin, "Arkadaşlarımız bir aylık bir incelemeden geçti. Değerlendirme yapıldı. Bu değerlendirmenin sonucunda 550 arkadaşımız seçime katılacak. Biz de sonuna kadar yanlarında olacağız. Bu bir seçim gayet doğal. Bu seçimde başka arkadaşlar seçilmeye hak kazandı" dedi.
"TÜRKİYE’YE BARIŞI GETİRMENİN MÜCADELESİ İÇİNDEYİZ"
Aday gösterilmemesinin sürpriz olmadığını dile getiren Nesin, "Bizim arkadaşlarda milletvekili olmaktan çok, bu dönem için söylüyorum, Türkiye’ye barışı getirmenin mücadelesi içindeyiz. 12 Eylül darbe anayasası var. Demokrat olduğunu söyleyen milletvekilleri bile bunu değiştirmedi. Yüzde 10 baraj değişmedi. Bizde o zaman bu faşist yasayı seçime katılarak yok ederiz. O nedenle bu seçim bizim için çok önemlidir. Şu an HDP olarak yüzde 13’lerdeyiz. Türkiye’de gelecek korkusunu HDP olarak biz yok edeceğiz. Bunu yapmak zorundayız" diye konuştu.
"BU PARTİYİ BİZ DOĞURDUK"
Antalya’da iyi çalışmaları halinde 2 milletvekili çıkarabileceklerini işaret eden Nesin, şunları söyledi:
"Biz iki milletvekili çıkartırsak diğer partilerin sıralaması değişir. Benim partime hizmetim devam edecek. Bu partiyi biz doğurduk. Bu parti elimizde doğdu. Bunun bir amacı var. Türkiye’nin artık barışı ve demokrasiyi yaşamasını istiyoruz. O nedenle barışı getirmek için sonuna kadar savaşacağız. İnsan çocuğunu terkedebilir mi? HDP, bileşenleriyle, bağımsızlarıyla, Kürtleriyle, aday gösterilen ya da gösterilmeyeniyle hepsi desteklerini verecekler."
"PARTİLERİN KADIN ADAY SAYISI ARTTI"
Partilerin bu dönemde kadın adayların sayısını arttırdığını dile getiren Nesin, "Bugüne kadar en yüksek milletvekili sayısı HDP’deydi. Sanırım bu dönem CHP’ye geçecek. Türkiye Cumhuriyeti meclis tarihinin en fazla kadın milletvekili dönemi olacak. O yüzden sağduyunun fazla olduğu döneme gireceğiz. 60 ile 80 arasında kadın milletvekili mecliste olacak. Bu da maço milletvekillerine biraz kendilerine çeki düzen verir. Kürsüde bir konuşma saygısı olur. Argo kalkar. Onun için çok önemli. Biz yarı yarıya kadın adayı gösterdik. İyi ki eşit adayı başlatmışız" ifadelerini kullandı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
KAYMAKAM AVCI, KAN BAĞIŞINDA BULUNDU
MERSİN'DE 1 ARAÇ PATLADI, DİĞER LPG'Lİ ARAÇ ISE ALEV ALDI
Mersin'de Ekmek Zammı İçin Toplantı Yapıldı
Mersin Jandarması Kesinlesmiş Hapis Cezası Olan 2 Şahısı Yakaladı
Milletvekili Kocamaz, Yangın Bölgesinde İncelemelerde Bulundu
Aydıncık’ta Yol Yenilendi, Vatandaş Memnun: "Çiçek Gibi Oldu!"
Büyükşehir Mersin’i İklim Krizine Karşı Hazırlıyor
Başkan Sofu'dan Emeği Geçenlere Teşekkür Yemeği
Yeşil Vatan Şehidi Ali Tekerek Son Yolculuğuna Uğurlandı
Kaymakam Avcı, Kur’an Kursu Öğrencilerine Ödüllerini Verdi

Mersin Haber ,Mersin