Altyapı Sorunu Çözülen Köylüler Çevre Düzenlemesi İstiyor

Kastamonu İl Özel İdaresi tarafından altyapı sorunu çözülen köylüler, şimdide çevre düzenlemesi yapılmasını istiyor.

08 Nisan 2015 Çarşamba, 15:55
Altyapı Sorunu Çözülen Köylüler Çevre Düzenlemesi İstiyor
-

Kastamonu İl Özel İdaresi tarafından altyapı sorunu çözülen köylüler, şimdide çevre düzenlemesi yapılmasını istiyor.
Kastamonu’nun Daday ilçesine bağlı Çayözü köyünde, Kastamonu İl Özel İdaresi tarafından yakın zamanda tamamlanan kanalizasyonun ardından köylüler, çevre düzenlemesi istiyor.
Daday ilçesine 17 kilometre uzaklıkta olan ve yaklaşık 40 haneden oluşan Çayözü köyünde, uzun bir süredir şikayet konusu olan açığa akan atık su ve standartlara uygun olmayan fosseptik çukurlarının çevre ve halk sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri üzerine harekete geçen Kastamonu İl Özel İdaresi, kanalizasyon altyapı çalışmasını tamamladı.
Çayözü köyü sakinlerinden Hüseyin Arslan (44), köylerinin kanalizasyon alt yapısının tamamlandığını belirterek, köylerinin temiz bir çevreye kavuşabilmesi içinde çevre düzenlemesi yapılması gerektiğini söyledi.
Arslan, bu kapsamda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünü, çevre düzenlemesi yapılabilmesi içinde müracaatta bulunduklarını ifade ederek, “Ekipler, köyümüze gelerek inceleme yaptı. Henüz bir netice alamadık fakat çok kötü görünüme sahip köyümüzde en kısa sürede çevre düzenlemesi yapılmasını istiyoruz” dedi.
Köylerinin kanalizasyon alt yapısı içinde emeği geçen Kastamonu İl Özel İdaresine ve Daday Kaymakamlığına teşekkür eden Arslan, ayrıca köylerinde bulunan 300 yıllık tarihi cami içinde Vakıflar Bölge Müdürlüğünden ekiplerin geldiğini ve tescillenmesi içinde gerekli çalışmaların başlatıldığını kaydetti. Arslan, yakın zamanda 300 yıllık tarihi caminin tescil işlemleri için Vakıflar Genel Müdürlüğüne hazırlanan dosyanın sunulmasını beklediklerini belirtti.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BÜYÜKŞEHİR, ULAŞIMDA TARSUS- ÇAMLIYAYLA YAZ DÖNEMİ UYGULAMASINI BAŞLATTI
KAYMAKAM TOPSAKALOĞLU 'NDAN BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ
MERSİN'DE 1607 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ
TARSUS ŞEHİR TİYATROSU’NUN ORMANDA ŞENLİK OYUNU 2 BİN 812 ÇOCUĞA ULAŞTI
MERSİN'DE 56 YATIRIMCIYA 14 MİLYON LİRALIK DESTEK
BÜYÜKŞEHİR’İN ‘TARİHİ KİLİKYA YOLU PROJESİ’ GEÇMİŞ İLE GÜNÜMÜZÜ BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR
BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİNDEN TARSUS’TA TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA YÖNELİK KLİMA DENETİMİ
PARA ETMEYEN PATLICANLAR, HAYVANLARA KASA KASA YEM OLARAK DÖKÜLÜYOR
MERSİN’DE TIBBİ ATIKLAR GÜVENLE TOPLANIYOR VE BERTARAF EDİLİYOR
Down Sendromlu Genç Boğulmaktan Son Anda Kurtarıldı

Mersin Haber ,Mersin