153 Kadın Çiftçi Sertifikasını Aldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan "Kadın Çiftçi Eğitimi" protokolü çerçevesinde Düzce’de açılan kurslarda eğitim gören kadın çiftçiler için sertifika dağıtım töreni düzenlendi.

08 Nisan 2015 Çarşamba, 10:10
153 Kadın Çiftçi Sertifikasını Aldı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan "Kadın Çiftçi Eğitimi" protokolü çerçevesinde Düzce’de açılan kurslarda eğitim gören kadın çiftçiler için sertifika dağıtım töreni düzenlendi.
Sertifika töreninde konuşan Vali Yardımcısı Salih Karabulut, “Devletimizin önderi Mustafa Kemal’in çok güzel tespiti var. ‘Kadınlarımız, erkeklerden daha bilgili, daha verimli, daha aydın, daha kültürlü olmalıdırlar’ diyor. Çocuklarımızı eğiten, onları geleceğe hazırlayan, onlarla maddi ve manevi ilgilenen hanımlarımızdır. Kadınlarımız hayatın her alanında görev ve sorumluluğu üstlenmiş, aile ekonomisine katkıda bulunmuşlardır. O yüzden bu eğitim programını düzenleyen başta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüze, Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürümüze ve Ziraat Odası Başkanımıza teşekkür ederim” dedi.
Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu ise kırsalda yaşayan çiftçilerin eğitine büyük önem verdiğini belirterek “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından kadın çiftçilerimize yönelik olarak hazırlanan bir protokol çerçevesinde Merkez ilçede 2, Gölyaka, Gümüşova ve Kaynaşlı İlçelerde birer adet olmak üzere 5 kurs açıldı. 5 gün süren kurslarda 150 kişiyi aşkın kadın çiftçi eğitime katıldı. Bu kurslarda çeşitli tarımsal konuların yanında kadına yönelik şiddet, toplumsal cinsiyet eşitliği, kişi hak ve özgürlükleri, çocukla iletişim, girişimcilik, liderlik ve sosyal güvenlik konularında kapsamlı eğitimler verilmiştir” dedi.
Konuşmaların ardından Beyköy Beldesi ve Nasırlı köyü, Gölyaka ilçesi Saçmalıpınar köyü, Gümüşova ilçesi Elmacık köyü ve Kaynaşlı ilçesi Sarıçökek köyünden eğitime katılan 153 kadın çiftçiye sertifika ve çeşitli hediyeler verildikten sonra toplantıya son verildi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mezitli’de Motosiklet Hırsızlığı Girişimi
Tarsus’ta Kaçak Maymun
BAŞKAN YILDIRIM, GENEL BAŞKAN BAHÇELİ İLE GÖRÜŞTÜ
VALİ TOROS, MHP MERSİN İL BAŞKANI GÜRSOY İLE GÖRÜŞTÜ
Mersin Ekonomi Zirvesi Aksiyon Takip Komisyonu Toplantısı Yapıldı
VALİ TOROS, SURİYELİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI VE KANAAT ÖNDERLERİYLE BİRARAYA GELDİ
BAŞKANVEKİLİ UYAN, MUHTARLARLA BİRARAYA GELDİ
MÜDÜR BAHADIR'DAN JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMA ZİYARETİ
MERSİN TSO'DAN SEKTÖR TOPLANTISI
BEŞ KAMYON DOLUSU SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ ÇİKOLATA VE ŞEKERLEME ELE GEÇİRİLDİ

Mersin Haber ,Mersin