Patron Olmak İsteyenlere 100 Bin Liralık Destek

Konak Belediyesi ile KOSGEB işbirliğinde hayata geçirilen uygulamalı girişimcilik programı sayesinde, kendi işinin patronu olmak isteyenlere 30 bin lirası hibe 70 bin lirası kredi olmak üzere 100 bin liralık destek verilecek.

06 Nisan 2015 Pazartesi, 11:29
Patron Olmak İsteyenlere 100 Bin Liralık Destek
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Konak Belediyesi ile KOSGEB işbirliğinde hayata geçirilen uygulamalı girişimcilik programı sayesinde, kendi işinin patronu olmak isteyenlere 30 bin lirası hibe 70 bin lirası kredi olmak üzere 100 bin liralık destek verilecek.
Konak Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) önemli bir projeyi hayata geçirdi. Uygulamalı Girişimcilik ve Eğitim Programı adı verilen kendi işini kurma şansı sunan projeye yeni dönem başvuruları başladı. Kendine işini kurma hayalini gerçeğe dönüştüren programla, bu yıl 18 yaşını doldurmuş 60 yeni girişimci adayı alınacak. Şuana kadar 35 kişinin başvuruda bulunduğu öğrenilirken, uygulamaya başvurmak isteyenler ise, 10 Nisan tarihine kadar Konak Belediyesi’nin Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’nin ikinci katında hizmet veren Dış İlişkiler Müdürlüğü’ne başvuruda bulunabilecek. Yapılacak değerlendirme sonunda 70 puan ve üzeri alan 60 kişi eğitime katılacak. Kazananların sayısının 60 kişiyi geçmesi halinde mülakatlar gerçekleştirilecek. Kadın ve engelli vatandaşlara önceliğin tanınacağı eğitim programı 20 Nisan’da başlayacak. Dersler Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde verilecek. 18 gün sürecek eğitimlerde devam zorunluluğu aranacak.
Verilen girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifika alan tüm kursiyerlere kendi iş yerlerini kurmaları için 30 bin lira tutarında hibe verilecek. Dileyen kursiyer ayrıca 70 bin lira tutarında krediden de faydalanabilecek. İki yıl ödemesiz verilen 70 bin liralık kredi, daha sonraki 5 yıl içinde belirli taksitle ödenebilecek.
Konak Belediyesi’nin destekleriyle açılan girişimcilik kurslarından geçen yıllarda 448 kişi mezun olarak iş dünyasına atılmıştı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN'DE YANGINDA EVLERİ ZARAR GÖREN KÖYLÜLERE YAŞAM KONTEYNERLERİ KURULUYOR
" İŞE GİDİYORUM " DiYE EVDEN AYRILDI, CANSIZ BEDENİ BULUNDU
MERSİN'DE ARANAN 679 ŞAHIS YAKALANDI
“JANDARMADAN KAÇAK MAKARON OPERASYONU”
BÜYÜKŞEHİR, EBEVEYNLERİN ÇOCUKLARIYLA İLETİŞİMİNE IŞIK TUTUYOR
BÜYÜKŞEHİR ONKOLOJİ HASTALARINA ÜCRETSİZ SERVİS HİZMETİ VERİYOR
KAYMAKAM AKYÜZ, TARSUSLULARI KAN BAĞIŞINA DAVET ETTİ
MERSİN'DE PARK HALİNDEKİ TAKSİYE ÇARPIP KAÇTI
Mersin Yenişehir’de Poşete Konan Yavru Kediler Kurtarıldı
Mersin Turizm Müdürü Doğanay’dan Yelken Kulübü Ziyareti

Mersin Haber ,Mersin