Malatya'da Don Kayısıyı Yine Vurdu

Geçtiğimiz yıl yüzde 95’inin don nedeniyle zarar gördüğü kayısı da bu yılda bazı bölgelerde don olayının etkili olduğu öğrenildi.

06 Nisan 2015 Pazartesi, 17:34
Malatya'da Don Kayısıyı Yine Vurdu
-

Geçtiğimiz yıl yüzde 95’inin don nedeniyle zarar gördüğü kayısı da bu yılda bazı bölgelerde don olayının etkili olduğu öğrenildi.
Malatya’da 50 bin ailenin geçim kaynağı olan kayısı da bu yıl da don olayı yaşandı. Önceki gün sabah karşı hava sıcaklığının eksinin altına düşmesi ile bazı bölgelerde çiçeklenen kayısıların zarar gördüğü belirtildi. Malatya Organik Meyve Üreticiler Birlik Başkanı İlhan Tursun, geçtiğimiz Cumartesi gecesi soğuk hava nedeniyle bazı bölgelerde zirai don hadisesinin yaşandığını belirterek özellikle Özal köyü, hava alanı civarı, Dilek ve Doğanşehir’de kayısıların yaklaşık yüzde 80’inin yandığını söyledi.
Üyeleri ile yaptıkları görüşmelerde don nedeniyle kayısıda büyük hasarın meydana geldiğini ifade eden Tursun, “Şu an için bahsettiğim bölgelerde büyük hasar söz konusu” dedi.
Tursun, birlik olarak üreticilerin yanında olacaklarını belirterek çiftçilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Öte yandan kayısıda don olayının yaşandığı bölgelerden biri olan Battalgazi ilçesine bağlı Boran Mahallesinde üreticiler ürünlerinin zarar gördüğünü söylediler. Malatya’da her yıl don hadisesinin yaşandığını ifade eden üreticiler "Kayısı çiçekleri dondan yanınca bu yıl da rekoltenin düşük olacağını tahmin ediyoruz. Geçen sene de Malatya geneli kayısılar yanınca kayısı yetiştiricisi olarak çok zor durumda kaldık” dediler.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin Yenişehir’de Poşete Konan Yavru Kediler Kurtarıldı
Mersin Turizm Müdürü Doğanay’dan Yelken Kulübü Ziyareti
Ahmet Budan’dan Cumhurbaşkanı Tatar’a İyi Niyet Mektubu
Zevzek Tepesi Restaurant İlk Gününde Doldu Taştı
AK Parti'den, Orman Bölge Müdürlüğü 'ne Başsağlığı Ziyareti
Mersin'de "Orman Yangınlarıyla Mücadele Değerlendirme Toplantısı" Yapıldı
Tarsus - Çamlıyayla Yolunda Motorsiklet Kazası: 1 Yaralı
Mersin’in Erdemli İlçesinde Örtü Yangını
Tarsus Belediyesi’nden Aile İçi İletişimi Güçlendiren Atölyeler
Toroslar Zabıtasından Ruhsat ve Kaldırım İşgaline Sıkı Denetim

Mersin Haber ,Mersin