400 Bin Lirayı Rüzgar Uçurdu

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde köylüler tarafından orman arazisine yapıldığı için faaliyetine bir türlü izin verilmeyen rüzgar türbininin pervanesi parçalandı. İçme suyu pompasının elektriğini karşılamak için 400 bin lira harcayan köylüler isyan ediyor.

06 Nisan 2015 Pazartesi, 11:43
400 Bin Lirayı Rüzgar Uçurdu
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde köylüler tarafından orman arazisine yapıldığı için faaliyetine bir türlü izin verilmeyen rüzgar türbininin pervanesi parçalandı. İçme suyu pompasının elektriğini karşılamak için 400 bin lira harcayan köylüler isyan ediyor.
Akbıyık Mahallesi’nde devlet-vatandaş iş birliğiyle yapımı 2009 yılında tamamlanan rüzgâr türbininin 1,5 ay önce pervaneleri koparak çevreye saçıldı. Orman arazisine inşa edildiği gerekçesiyle çalıştırılmasına izin verilmeyen türbin, mahalli seçimlerden sonra belediyenin malı olmuştu. Ancak ilgisiz kalan rüzgar türbininin birbuçuk ay evvel lodosta pervaneleri parçalanıp etrafa saçıldı.
Köylülerin ve dönemin İl Özel İdaresi’nin ortaklaşa çalışmasıyla inşa edilen türbinin 400 bin TL’ye mal olduğunu belirten Akbıyık Mahallesi Muhtarı Fahrettin Yiğit, türbinin köy tüzel kişiliği ortadan kalkınca belediyeye devredildiğini söyledi. Yiğit, “Türbinden elde edilen elektrik enerjisi UEDAŞ hattına aktarılacak, köye içme suyu sağlanan pompanın harcadığı elektrik enerjisiyle mahsuplaşmaya gidilecekti. Ancak türbinin orman arazisine inşa edildiği gerekçesiyle çalıştırılmasına izin çıkmadı. Tam mevzuatı aşmak üzereyken seçimler oldu. Türbin de Yenişehir Belediyesi’ne geçti” dedi.
Yiğit, 1,5 ay önceki aşırı rüzgârlar yüzünden pervaneleri kopan türbinin göz göre göre heba olmasına tepki gösterdi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS'TA ÇAVUŞLU VE PİRÖMERLİ GÖLETLERİNE 26 BİN YAVRU SAZAN BIRAKILDI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN TARSUS CETVEL KAVŞAĞINDA YENİ DÜZENLEME
MERSİN'DE ANNE SÜTÜ VE EMZİRME DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ DÜZENLENDİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜRETİCİLERE ERİK BOYLAMA MAKİNE DESTEĞİ
VALİ TOROS, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN YÜZME KURSLARI BAŞLADI
MESKİ, YAPRAKLIKOY MEVKİİNİN İÇME SUYU HATTINI YENİLEDİ
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN " HER ZAMAN YANINIZDA" PROJESİ DEVAM EDİYOR
TARSUS BELEDİYESİ'NDEN ÜRETİCİYE DESTEK: MEYVE VE SEBZE KURUTMA TESİSİYLE KATMA DEĞERLİ ÜRETİM
Mersin'de “Bir Yetime Aile Olmak” Paneli

Mersin Haber ,Mersin