Şanlıurfa'da Karadeniz Rüzgarı

Şanlıurfa'da yaşayan Karadenizliler, düzenlenen sıra gecesinde bir araya geldi

05 Nisan 2015 Pazar, 14:13
Şanlıurfa'da Karadeniz Rüzgarı
-

 Şanlıurfa'da yaşayan Karadenizliler, düzenlenen sıra gecesinde bir araya geldi. Sıra geceleri ile tanınan kentten kemençe sesleri yükseldi.

Suriye ile 911 kilometre sınırı bulunan Türkiye’nin 220 kilometre ile en uzun sınırı bulunan Şanlıurfa’da görev yapan Karadenizli kaymakamlar, askerler, polisler, savcı, hakim ve doktorlar ile kentte yaşayan Karadenizliler, düzenlenen gecede buluştu. Sıra geceleri ile tanınan kentte bu kez kemençe sesleri yükseldi. SMS ve sosyal medya yardımıyla buluşan Karadenizliler, polis evinde düzenlenen gecede horon teperek stres attı. Karadenizliler Sevdalıları Grubu adına geceyi organize eden Nuray Olguner, yaklaşık 200 Karadenizliyi buluşturdu. Dernek olmadığı için SMS ve sosyal medya vasıtasıyla bir araya geldiklerini anlatan Olguner, "Demeyin Şanlıurfa’da sadece sıra geceleri var. Artık Şanlıurfa’da, horon geceleri de olacak. Bu etkinlik dördüncüsü oldu. Bunu ara ara tekrarlamayı planlıyoruz. Harika bir gece oldu. Bu kadar Karadenizli’yi buluşturduğumuz için çok mutuyuz” dedi.

Çalan kemençe eşliğinde horon tepip gönüllerince eğlenen davetliler ise geceyi düzenleyenlere teşekkür ederek, memleketlerindeki yakınlarına selam gönderdi. 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
VALİ TOROS, OSMANİYE VALİSİ YILMAZ İLE GÖRÜŞTÜ
Karısı Tarafından Bıçaklandı, Yaşam Savaşını Kaybetti!
MERSİN'DE YANGINDA EVLERİ ZARAR GÖREN KÖYLÜLERE YAŞAM KONTEYNERLERİ KURULUYOR
" İŞE GİDİYORUM " DiYE EVDEN AYRILDI, CANSIZ BEDENİ BULUNDU
MERSİN'DE ARANAN 679 ŞAHIS YAKALANDI
“JANDARMADAN KAÇAK MAKARON OPERASYONU”
BÜYÜKŞEHİR, EBEVEYNLERİN ÇOCUKLARIYLA İLETİŞİMİNE IŞIK TUTUYOR
BÜYÜKŞEHİR ONKOLOJİ HASTALARINA ÜCRETSİZ SERVİS HİZMETİ VERİYOR
KAYMAKAM AKYÜZ, TARSUSLULARI KAN BAĞIŞINA DAVET ETTİ
MERSİN'DE PARK HALİNDEKİ TAKSİYE ÇARPIP KAÇTI

Mersin Haber ,Mersin