Kelkit'te Çiftçilere Özel İdare Destekli Tohum Dağıtıldı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde çiftçilere İl Özel İdaresi katkılarıyla 23 bin 500 kilogram tohum desteği sağlandı.

04 Nisan 2015 Cumartesi, 13:16
Kelkit'te Çiftçilere Özel İdare Destekli Tohum Dağıtıldı
-

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde çiftçilere İl Özel İdaresi katkılarıyla 23 bin 500 kilogram tohum desteği sağlandı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen proje kapsamında Kelkit ilçesindeki çiftçilerin kullanımına sunulan 2 bin kilogram yonca, 10 bin kilogram korunga, 240 torba mısır, 7 bin 500 kilogram patates, 850 kilogram kuru fasulye tohumu çiftçilere dağıtıldı.
Tohumlarının dağıtımı nedeniyle düzenlenen törene Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, İl Genel Meclisi üyeleri Mustafa Pala, Ahmet Güler, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bahadır Nasuhbeyoğlu ve çiftçiler katıldı.
İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nasuhbeyoğlu, toplam bütçesi 179 bin 500 lira olan projenin yüzde 60’ını İl Özel İdaresinin finanse ettiğini, yüzde 40’ının ise çiftçilerden tahsil edildiğini belirterek, dağıtılan tohumların 3 bin 85 dekarlık alanda ekileceğini ve yaklaşık 1 milyon 250 bin liralık mahsul elde edileceğini söyledi ve projede emeği geçen herkese teşekkür etti.
Törende çiftçilere tohum ekimi ve yetiştiriciliği konularında teknik bilgiler de verildi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Sulama Kanalına Düşen İnek Mersin Büyükşehir İtfaiyesi Tarafından Kurtarıldı
Vali Toros, Osmaniye Valisi Yılmaz İle Görüştü
Karısı Tarafından Bıçaklandı, Yaşam Savaşını Kaybetti!
Mersin'de Yangında Evleri Zarar Gören Köylülere Yaşam Konteynerleri Kuruluyor
" İşe Gidiyorum " Diye Evden Ayrıldı, Cansız Bedeni Bulundu
Mersin'de Aranan 679 Şahıs Yakalandı
Jandarmadan Kaçak Makaron Operasyonu
Büyükşehir, Ebeveynlerin Çocuklarıyla İletişimine Işık Tutuyor
Büyükşehir Onkoloji Hastalarına Ücretsiz Servis Hizmeti Veriyor
Kaymakam Akyüz, Tarsusluları Kan Bağışına Davet Etti

Mersin Haber ,Mersin