5 Nisan Avukatlar Günü

Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle düzenlediği kahvaltılı basın toplantısıyla gazetecilerle bir araya geldi.

04 Nisan 2015 Cumartesi, 13:33
5 Nisan Avukatlar Günü
-

Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle düzenlediği kahvaltılı basın toplantısıyla gazetecilerle bir araya geldi.
Mahmut Oltan Sungurlu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programa Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı Avukat İsmail Taştan, Başkan Yardımcısı İbrahim Ercan Çobanoğlu, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, avukatlar ve gazeteciler katıldı.
Burada gazetecilere bazı açıklama ve değerlendirmelerde bulunan Baro Başkanı Taştan, bu yılki Avukatlar Günü’nün şanssız başladığını, İstanbul Adliyesi’nde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı birkaç gün önce teröre kurban verdiklerini belirterek olayı ve arkasındakileri baro olarak kınadıklarını söyledi.
İstanbul Adliyesindeki terör eyleminden sonra Türkiye’de avukatlara dönük bir suçlamayla karşı karşıya olduklarını belirten Taştan, avukatına güvenmeyen ve avukatını terörle yan yana getirmeye çalışan bir anlayışı kabul etmenin mümkün olmadığının altını çizdi. Yargının iddia, muhakeme ve savunmadan oluşan üç ayağı bulunduğunu kaydeden Taştan, savunma olmadan bir yargının düşünülemeyeceğini belirterek avukatlık mesleğinin halkla iç içe bir meslek olduğunu, yargıda vatandaşa en yakın ayağın avukatlık olduğunu söyledi.
“HAKİM VE SAVCIYA HANGİ UYGULAMA VARSA AVUKATTA DA O UYGULAMA OLMALI”
“Hakim ve savcıya hangi uygulama varsa avukatta da o uygulama olmalı” diyen Taştan, birkaç gün içerisinde Türkiye Barolar Birliği’nin tüm baroları olağanüstü toplantıya çağıracağını ve bu konuları gündeme getireceğini dile getirdi. Taştan, avukatların adliyeye giriş çıkışlarında daha katı kuralların düşünüldüğünü, üstlerinin ve çantalarının aranması gibi birtakım uygulamaların mesleğin onurunu zedeleyeceğini, avukatları üzeceğini ve dolayısıyla da halkın savunma gücünü zayıflatacak uygulamalar olacağını savundu. Taştan, Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu olarak Gümüşhane’de ve Bayburt’ta adliyelere giriş çıkışlarda herhangi bir sorun yaşamadıklarını fakat yeni uygulamayla ilgili Pazartesi günü her iki ilin Cumhuriyet Başsavcısı ile konuyu görüşeceklerini sözlerine ekledi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Çöp Kamyonuna Çarpan Otomobil Can Aldı
ÇAMLIYAYLA- ÇAKIRLI ARASI 6 KİLOMETRELİK YOL ASFALTLANDI
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "ZİRAİ DONDAN ZARAR GÖREN TÜM ÇİFTÇİLERİMİZİN ZARARLARINI KARŞILAYACAĞIZ"
ERDEMLİ'DE KÜSTÜLLÜ-KIZILEN ARASI 4 BİN 200 METRELİK BAĞLANTI YOLU YENİLENDİ
BÜYÜKŞEHİR GÜLNAR’DA 105 BİN DOMATES FİDESİ DAĞITTI
MERSİN'DE PARA ETMEYEN, TARLADA KALAN KARPUZ BEDAVA DAĞITILDI
Tece’de Aynı Gün İki Kavga: Cenazede Başladı, Taziyede Devam Etti
Fındıkpınarı’nda kamyon eve çarptı: Sürücü olay yerinde hayatını kaybetti
Anamur’da Otomobil Çöp Kamyonuna Çarptı: 3 Yaralı
Mersin’de Tehlikeli Gösteri: Trafikte Motosikletle Akrobasi Kamerada

Mersin Haber ,Mersin