Susuz Yer Kalmayacak

Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi(SASKİ) Genel Müdürlüğü İçme Suyu Daire Başkanı Cihan Güller, il genelindeki mahallelerde 2015 yılında 22 adet içme suyu sondaj kuyusu açıldığını söyledi.

03 Nisan 2015 Cuma, 12:49
Susuz Yer Kalmayacak
-

Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi(SASKİ) Genel Müdürlüğü İçme Suyu Daire Başkanı Cihan Güller, il genelindeki mahallelerde 2015 yılında 22 adet içme suyu sondaj kuyusu açıldığını söyledi.
Samsun’da yapılan içme suyu çalışmaları hakkında bilgi veren SASKİ İçme Suyu Daire Başkanı Cihan Güller, “Samsun merkezde su sıkıntımız yok. Çalışmalarımızı ilçelerde ve kırsal mahallelerde yoğunlaştırmış durumdayız. İlçelerin bilhassa mahallelerin susuz kalmaması için tamamıyla sularını temin etmeleri için çalışmalarımızı yapıyoruz. 2014 yılında 78 sondaj kuyusunu faaliyete geçirdik. 2015 yılında ise 22 adet sondaj çalışması yaptık. Etüdü yapılmış projelendirme aşamasında olan 22 sondaj çalışmamız var. Çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. 2 adet sondaj makinesi siparişi verdik. Montaj aşamasındalar. Onlar da geldiğinde mevcut 1 tane ile birlikte 3 sondaj makinesi ile çalışmalarımızı yürüteceğiz” dedi.
“3 ADET SU ARITMA TESİSİ PROJEMİZ VAR”
İl genelinde 3 adet su arıtma tesisi yaptıklarını söyleyen Güller, “Bunlardan bir tanesi Bafra’da 26 köyü kapsayan Hacıoğlu Grubu Su Arıtma Tesisi ve Kavak İlçesi Güven Göleti Arıtma Tesisi çalışmalarımız projelendirme aşamasında. Vezirköprü Başalan Grubu içme suyu ilave çalışmamızda şu anda inşaat aşamasında” diye konuştu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
VALİ TOROS'TAN BAŞKAN ORHAN'A İ-ADEİ ZİYARET
FINDIKPINARI - ARSLANKÖY ARASINI 18 KM’YE DÜŞÜRDÜ
BÜYÜKŞEHİR’İN YAYLA KONSERLERİ’YLE KIRSALDAN MÜZİK SESLERİ YÜKSELİYOR
TARSUS TSO BAŞKANI KOÇAK, İZMİR İTALYA KONSOLOSU BİANCHİ İLE GÖRÜŞTÜ
Çamlıyayla'da "Orman Yangınlarıyla Mücadele Değerlendirme Toplantısı " Yapıldı
Mersin ESOB'dan Tarsus Mmt Amerikan Hastanesiyle Sağlık Anlaşması
Anne ve Çocuklarının Yanında Drift Yapan Taksiciye Gereken Yapıldı
CHP Genel Merkezi Organizasyonu'ndan Mersin TSO'ya Ziyaret
Mersin Valisi Atilla Toros, Mut OSB, Müteşebbis Heyet Toplantısına Başkanlık Yaptı
Akdeniz Belediyesi Halkın Sağlığını Ön Planda Tutuyor

Mersin Haber ,Mersin