İlesam'da Türk Şiiri Konuşulacak

Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) tarafından düzenlenen Çınaraltı Sohbetleri’nde bu hafta “Dünden Bugüne Türk Şiiri” konuşulacak. Sanatçı İsmail Kayserili de otantik türküler okuyacak.

03 Nisan 2015 Cuma, 10:53
İlesam'da Türk Şiiri Konuşulacak
-

Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) tarafından düzenlenen Çınaraltı Sohbetleri’nde bu hafta “Dünden Bugüne Türk Şiiri” konuşulacak. Sanatçı İsmail Kayserili de otantik türküler okuyacak.
İLESAM İstanbul Şubesi Başkanı Cafer Vayni, üç bin İLESAM üyesinin büyük bir kısmının şair ve şiirle ilgilendiğini belirterek “Ankara’da her hafta şiir etkinliği gerçekleştirmekteyiz. Ancak, İstanbul’da bu konuyu biraz ihmal ettik. Bu nedenle her ay Çınaraltı sohbetleri’nin bir programında şiire ve şairlerimize yer vereceğiz. Şiiri etkin, şairi de güçlü ve nitelikli kılmak istiyoruz. Toplumumuzu şiiri seven ve şaire saygı duyar hale getirmenin bilincindeyiz. Çünkü şiir bir dilin en üst düzeyde kullanıldığı ve geliştiği alandır. Bir bakıma dilin felsefesinin yapıldığı alan şiirdir” dedi.
İLESAM İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Koyuncu’nun yöneteceği Dünden Bugüne Türk Şiirinin konuşulacağı Çınaraltı Şiir Günleri” başlıklı 70. Çınaraltı Sohbeti, 4 Nisan 2015 Cumartesi günü saat 16.00’da Aksaray-Yusuf Paşa’daki Azaklıoğlu Necati Bay Eğitim ve Kültür Vakfı’nda yapılacak.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsus'ta Emekliler, Seramik Yaptı
"Köyde Şenlik, Tarsus’ta Gelecek Var" Heyecanı Keşli Mahallesi’nde
Vali Toros, Mut Adalet Sarayına Ziyarette Bulundu
Jandarmadan Mut'ta Kaçak Makaron Operasyonu
Tarsus’ta 29 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Kovalamacayla Yakalandı
Vali Toros, Mut Orman İşletme Müdürlüğünü Ziyaret Etti
Vali Toros'tan Başkan Orhan'a İ-adei Ziyaret
Fındıkpınarı - Arslanköy Arasını 18 Km’ye Düşürdü
Büyükşehir’in Yayla Konserleri’yle Kırsaldan Müzik Sesleri Yükseliyor
Tarsus TSO Başkanı Koçak, İzmir İtalya Konsolosu Bianchi İle Görüştü

Mersin Haber ,Mersin