Genç Memur-Sen'den Provokasyonlara Kitaplı Cevap

Genç Memur-Sen, Savcı Mehmet Emin Kiraz’ın şehit edilmesi ve son günlerde üniversitelerde yaşanan olaylara tepki amacıyla “Sesini değil fikrini yükselt” sloganı ile 81 ilde eş zamanlı kitap okuma eylemleri gerçekleştirdi. Eylemlerde provokasyonlara karşı sağduyu çağrısı yapıldı.

03 Nisan 2015 Cuma, 12:20
Genç Memur-Sen'den Provokasyonlara Kitaplı Cevap
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Genç Memur-Sen, Savcı Mehmet Emin Kiraz’ın şehit edilmesi ve son günlerde üniversitelerde yaşanan olaylara tepki amacıyla “Sesini değil fikrini yükselt” sloganı ile 81 ilde eş zamanlı kitap okuma eylemleri gerçekleştirdi. Eylemlerde provokasyonlara karşı sağduyu çağrısı yapıldı.
Memur-Sen Konfederasyonu’nun gençlik teşkilatı Genç Memur-Sen, 81 ilde eş zamanlı olarak “Sesini değil fikrini yükselt” sloganı ile yaptığı eylemlerde Savcı Mehmet Emin Kiraz’ın hain bir saldırıda şehit edilmesi ve son günlerde üniversitelerde yaşanan olaylara tepki gösterdi. Eylemlerin Ankara’daki adresi ise Abdi İpekçi Parkı oldu. Parkta bir araya gelen Genç Memur-Senliler adına basın açıklaması yapan Genç Memur-Sen Genel Merkez Üniversiteler Komisyonu Başkanı Abdullah Sayın, provokasyonlarla milletin sinir uçlarına dokunulmak istendiğini söyleyerek, “Serinkanlı hareket etme, aklın yörüngesinde sağduyulu davranma, zaman omuz omuza verme zamanıdır. Milleti ve değerlerini hedef alanların senaryolarına fırsat vermeyeceğiz” dedi.
Üniversitelerin ilim irfan yuvası olduğunu belirten Sayın, şunları dedi:
"Bugün burada söz söylemek yerine gürültü çıkarmayı tercih edenlere, ilmin birleştiriciliğini ve irfanın aydınlık iklimini idrak edemeyenlere, şiddeti bir yöntem, kavgayı çıkar yol zannedenlere karşı duruyoruz. Farklılıklarımızı, zenginlik ve ülkemiz için manevi bir sermaye olduğunu hatırlatmak ve onları dünyanın en anlamlı, en birleştirici eylemine davet etmek için toplandık.”
“ESKİ TÜRKİYE ÖZLEMİ DUYANLARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ”
“Üniversite gençliğinin şiddet sarmalı ile terör dalgasına maruz bırakılması, ülkenin geleceğine yerleştirilmiş olan bir nükleer bombadır” diyen Sayın, “Üniversiteler, beyin gücü yetiştiren, aydınlarımızın ve önderlerimizin yetiştiği bilim yuvalarıdır. Bilim yuvalarında yetişen gençliğimize kast eden karanlık eller, ülkenin geleceğini sabote etmenin çabası içerisindedir” diye konuştu.
Savcı Mehmet Emin Kiraz’ın şehit edilmesine de tepki gösteren Sayın, “Türkiye, tarihi bir seçim öncesinde yine karanlık mahfillerin kirli provokasyonlarla ülkeyi kaosa sürüklemek istedikleri bir hassas süreçten geçmektedir. Geçtiğimiz günlerde bir savcımızın kalleşçe şehit edilmesi, sözünü ettiğimiz hassas dönemin en önemli olayıdır. Bu cinayeti büyük bir nefretle kınıyor, kamuoyunu sağduyuya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS BELEDİYESİ'NDEN MİNİKLERE YAZ BOYU YÜZME KURSU
MERSİN'DE MOTORSİKLET KAZASI : 1 YARALI
BAŞKAN BOLTAÇ: “TARSUS’A HUZUREVİ VE PALYATİF YAŞAM MERKEZİ KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”
KEMAL DURU, ANAMUR KAYMAKAMI.OLDU
ŞAP ALARMI... HAYVAN SATIŞ YERLERINE GEÇİCİ KAPANMA TALİMATI
MERSİN'DE 15 KAMYON KARPUZ DAĞITILACAK
TOROSLAR’DA ÇÖP KONTEYNERLERİ YERİNDE YIKANARAK DEZENFEKTE EDİLİYOR
SANATÇI REMZİ KARABULUT’TAN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ:
23. MERSİN ULUSLARARASI MÜZİK FESTİVALİ’NE ANLAMLI BAŞLANGIÇ
TOROSLAR’DA YENİ İMAR YOLLARI ULAŞIMA NEFES ALDIRIYOR

Mersin Haber ,Mersin