Tatvan'da “Otizm Farkındalık Günü” Etkinlikleri

Bitlis’in Tatvan ilçesinde, “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

02 Nisan 2015 Perşembe, 14:58
Tatvan'da “Otizm Farkındalık Günü” Etkinlikleri
-

Bitlis’in Tatvan ilçesinde, “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.
Pankartlar eşliğinde Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Halk Bankası mevkiinden başlayan yürüyüş, Tatvan Yaşam AVM önüne kadar devam etti. Yapılan yürüyüşün ardından, öğrencilerin yapmış olduğu ebru çalışmaları ve etkinlik fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışı yapılarak gezildi. Otistik çocukların farkına dikkati çekmek, farkındalık oluşturmak ve toplumun bu çocuklara karşı daha ilgili olmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ile devam etti.
Düzenlenen etkinlikle ilgili konuşan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, otizmin bir engel olmadığını, aksine bir farkındalık olduğunu söyledi. Kendilerinin de farkındalığa destek amacıyla düzenlenen etkinliklere katıldıklarını kaydeden Başkan Aksoy, “İlçemizde insanlarımızın bu çocuklara sahip çıkması, bu çocuklarımızı diğerlerinden ayırt etmemesi gerekir. Bu çocuklarımız bizim için bir farkındalık ve zenginliktir” diye konuştu.
Düzenlenen “Dünya Otizm Farkındalık Günü” etkinlikleri Tatvan Kaymakamlığı tarafından öğrenci ve ailelerine yönelik verilen öğle yemeği ile sona erdi.
Tatvan Kaymakamı Murat Erkan’ın il dışında olması nedeniyle katılamadığı etkinliğe Belediye Başkanı Fettah Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
İZMİR, ÖDEMİŞ'TE ORMAN İŞÇİSİ İBRAHİM DEMİR ŞEHİT OLDU
ATEŞ SAVAŞÇILARINDAN GÜLNAR, ANAMUR VE MUT'TA ÇIKAN YANGINLARA ANINDA MÜDAHALE
TARSUS TSO İLE TARSUS BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİNDE "YEŞİL ÇATI TARSUS" PROJE TOPLANTISI
VALİ  TOROS, ÇAD CUMHURİYETİ TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ ADOUM DANGAİ NOKOUR GUET VE BERABERİNDEKİ HEYET İLE GÖRÜŞTÜ
MERSİN'DE GÜMRÜK KAÇAĞI ELEKTRONİK SİGARA VE KAÇAK EŞYA YAKALANDI
BÜYÜKŞEHİR, TARSUS CETVEL KÖPRÜSÜ KAVŞAĞI’NI MODERN HALE GETİRDİ
ÖĞRENCİLERİN EN SEVDİĞİ ŞEHİRLERDEN BİRİ YİNE MERSİN OLDU
ERDEMLİ'DE SABAH DENİZE GİREN EMEKLİ ASKER HAYATINI KAYBETTİ
ÇÖP EV, ÜÇÜNCÜ KEZ TEMİZLENDİ! 6 TON ÇÖP ÇIKTI
SİLİFKE'DE AĞAÇLIK ALANDA YANGIN

Mersin Haber ,Mersin