Sıcaklık Dalgalanmalarına Dikkat

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi(BTUM), vatandaşların ‘hızlı ve ani sıcaklık değişimi’nin neden olabileceği soğuk algınlığı, grip ve nezleye, iç bölgede faaliyet gösteren çiftçilerin zirai don tehlikesine, denizcilerin ise fırtınamsı rüzgar ve fırtınaya karşı dikkatli ve..

02 Nisan 2015 Perşembe, 16:47
Sıcaklık Dalgalanmalarına Dikkat
-

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi(BTUM), vatandaşların ‘hızlı ve ani sıcaklık değişimi’nin neden olabileceği soğuk algınlığı, grip ve nezleye, iç bölgede faaliyet gösteren çiftçilerin zirai don tehlikesine, denizcilerin ise fırtınamsı rüzgar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiyelerinde bulundu.
BTUM’dan yapılan açıklamada, “Yaptığımız son değerlendirmelere göre bugün bölge genelinde 4-8 derece arasında düşen hava sıcaklıklarının, 03 Nisan Cuma günü 2-6 derece artacağı, 04 Nisan Cumartesi günü yağışla birlikte 3-6 derece azalacağı ve yağışın kesilmesiyle birlikte Pazartesi günü yeniden hissedilir derecede ani artacağı, gökyüzü açık geçen günlerde gece sıcaklıklarının düşüşü nedeniyle bölgemizin sahil bandı hariç, iç ve yüksek kesimlerinde hafif zirai don riski bulunduğu tahmin edilmektedir. Pazar ve Pazartesi günleri yağış beklenmezken, Salı tekrar başlaması beklenmektedir. Denizlerde; Cuma günü akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz’in batısında karayelden 5-7 kuvvetinde fırtınamsı rüzgar, Cumartesi günü ise öğle saatlerine kadar Batı Karadeniz’de karayelden 5-7 kuvvetinde fırtınamsı rüzgar, Doğu Karadeniz’de ise günbatısı ve karayelden 6-8 kuvvetinde fırtına beklenmektedir. Vatandaşlarımızın hızlı ve ani sıcaklık değişiminin neden olabileceği soğuk algınlığı, grip ile nezleye, iç bölgede faaliyet gösteren çiftçilerimizin zirai don tehlikesine ve denizcilerimizin fırtınamsı rüzgar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye edilmektedir” denildi.
Açıklamanın devamında şu uyarılara yer verildi: “Meteorolojik tahminlerde, Meteoroloji Genel Müdürlüğü kaynaklı tahminlerin dikkate alınmasıyla istenmeyen durumların ortaya çıkmaması, gerektiği hallerde yapılan ve internet sitemizde yayınlanan kısa süreli meteorolojik ihbar ve uyarıların takip edilmesi, meydana gelmesi muhtemel zararların en aza indirilebilmesi bakımından yarar sağlayacaktır.”

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
ÇÖP EV, ÜÇÜNCÜ KEZ TEMİZLENDİ! 6 TON ÇÖP ÇIKTI
SİLİFKE'DE AĞAÇLIK ALANDA YANGIN
ÜLKÜ OCAKLARI MERSİN İL BAŞKANI AHMET BEBEK, ÜLKÜ ÇİÇEKLERİ YAZ KAMPINI ZİYARET ETTİ
MERSİN VALİSİ TOROS’U, ADANA VALİSİ KÖŞGER VE OSMANİYE VALİSİ YILMAZ ZİYARET ETTİ
MERSİN'DE AİLESİ HİLAL URAL'DAN HABER ALAMIYOR
EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 16 BİN 881 TL
KADINLARI GÜÇLENDİREN ‘PAZARTESİ BULUŞMALARI’ SÜRÜYOR
Mersin ve Adana, Fuarlarda Tek Vücut: "Hedef ‘Çukurova Fuar Merkezi"
ELEKTRİK HATTI KAYNAKLI YANGINA SU TANKERLİ MÜDAHALE
TARSUS ÜLKÜ ÇİÇEKLERİ MORAL DEPOLADI

Mersin Haber ,Mersin