Şehit Savcı Kiraz İçin Tarsus'ta Gıyabi Cenaze Namazı

Çağlayan Adliyesi’nde düzenlenen saldırıda şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Mersin’in Tarsus ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

02 Nisan 2015 Perşembe, 16:49
Şehit Savcı Kiraz İçin Tarsus'ta Gıyabi Cenaze Namazı
-

Çağlayan Adliyesi’nde düzenlenen saldırıda şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Mersin’in Tarsus ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.
Tarsus Ulu Camii’nde ilçe müftülüğü tarafından organize edilen gıyabi cenaze namazını, Müftü Hayri Erenay kıldırdı.
Cenaze namazı sonrası konuşan Müftü Erenay, savcıya sıkılan kurşunun milletin birliğine sıkıldığını söyledi. Erenay, “Böyle günler birliğimizi ve kardeşliğimizin pekişmesi için çok önemli anlardır. Cumhuriyet savcımıza sıkılan kurşunlar, milletimizin birliğine ve huzuruna sıkılan kurşunlardır. Menfur bir terör eylemi ile kaybetmiş olduğumuz savcımızın gıyabi cenaze namazını kılmak için buradayız. Bütün milletimizin başı sağ olsun” dedi.
Erenay konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Şu bir realitedir ki; din için, vatan için, bayrak için binlerce can feda olsun. Çünkü canını veren olursa vatanın vatanlığı tescil edilmiş olur. Biz burada merhuma rahmet ailesine sabr-ı cemil niyaz ediyoruz. Geride kalan bizler için ise, bu uğurda en azından yüreklerimizde din ve bayrak için şehit olma arzusunu taze tutsun Rabbimiz diyorum. Bir vatan, bir din ne zaman kaybeder? Uğrunda şehit olma arzusunu kalbinden çıkardığı zaman kaybeder. Zaten Peygamber Efendimiz, ‘Şehit olmayı arzulamadan ölen Müslüman nifak üzerine ölmüş demektir’ diyor. Biz de şu an şehadet arzusu ile burada beraberiz Allah şehadetimizi kabul etsin.”
Tarsus İlçe Müftüsü Hayri Erenay’ın kıldırdığı cenaze namazına Tarsus Kaymakamı Hasan Göç’ün yanı sıra Tarsus Adliyesi’nde görevli savcı, hakim ve avukatlarla, STK temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BÜYÜKŞEHİR, TARSUS CETVEL KÖPRÜSÜ KAVŞAĞI’NI MODERN HALE GETİRDİ
ÖĞRENCİLERİN EN SEVDİĞİ ŞEHİRLERDEN BİRİ YİNE MERSİN OLDU
ERDEMLİ'DE SABAH DENİZE GİREN EMEKLİ ASKER HAYATINI KAYBETTİ
ÇÖP EV, ÜÇÜNCÜ KEZ TEMİZLENDİ! 6 TON ÇÖP ÇIKTI
SİLİFKE'DE AĞAÇLIK ALANDA YANGIN
ÜLKÜ OCAKLARI MERSİN İL BAŞKANI AHMET BEBEK, ÜLKÜ ÇİÇEKLERİ YAZ KAMPINI ZİYARET ETTİ
MERSİN VALİSİ TOROS’U, ADANA VALİSİ KÖŞGER VE OSMANİYE VALİSİ YILMAZ ZİYARET ETTİ
MERSİN'DE AİLESİ HİLAL URAL'DAN HABER ALAMIYOR
EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 16 BİN 881 TL
KADINLARI GÜÇLENDİREN ‘PAZARTESİ BULUŞMALARI’ SÜRÜYOR

Mersin Haber ,Mersin