Mudanya Sahilinde Dönüşüm Başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale süreci tamamlanan Mudanya İskelesi-Mütareke Binası arası Kentsel Tasarım ve Rekreasyon projesi kapsamında sahilde çalışmalar başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 1 kilometre uzunluğunda ve yaklaşık 30 bin metrekarelik sahil bandında yapılaca..

02 Nisan 2015 Perşembe, 16:19
Mudanya Sahilinde Dönüşüm Başlıyor
-

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale süreci tamamlanan Mudanya İskelesi-Mütareke Binası arası Kentsel Tasarım ve Rekreasyon projesi kapsamında sahilde çalışmalar başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 1 kilometre uzunluğunda ve yaklaşık 30 bin metrekarelik sahil bandında yapılacak çalışmalarla deniz üstünde seyir terasları, yürüyüş yolları, yeşil alanlar, çevre düzenlemesi, kafe ve büfelerle Mudanya sahilinin Bursalıların buluşma noktası haline geleceğini söyledi.
Her alanda marka kent olabilmek için Bursa’nın sahip olduğu tüm değerleri en iyi şekilde kullanan Büyükşehir Belediyesi, kentin turizm pastasından aldığı payı artırabilmek için kültür turizmi ve dağ turizminin ardından şimdi de sahil turizmi için düğmeye bastı. Gemlik, Mudanya ve Karacabey Boğazı’nı da içine alan yaklaşık 88 kilometrelik sahil bandını her bölgesinin yapısına özel projelerle turizme açmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultusunda en önemli çalışmayı Mudanya sahilinde başlattı. Daha önce İmralı Adası ile bağlantının sağlandığı Mudanya Belediye binası önündeki askeri irtibat noktasını İskele üzerine taşıyarak, sahil bandını yıllar sonra yeniden kullanımına açan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Mudanya İskelesi ile Mütareke Binası arasında kalan 1 kilometrelik alandaki sahil düzenleme projesinin startını verdi.
Proje kapsamında deniz dolgu malzemesi olarak kullanılan kayaların su içinden çıkarılması çalışmaları devam ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Beraberindeki Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Altepe, uzun zamandır hazırlıklarını yaptıkları projede çalışmaların başladığını söyledi. Çalışmaların ilk etabının restorasyonunu tamamladıkları Mütareke Binası ile BUDO İskelesi arasında kalan 1 kilometrelik sahil bandında yapılacağını belirten Altepe, “Yaklaşık 30 bin metrekarelik alanda düzenleme yapılmış olacak. Deniz dolgusu, su içi betonları, deniz üstünde seyir terasları, yürüyüş yolları, yeşil alanlar, çevre düzenlemesi, çeşitli kafe ve büfelerle burası tam anlamıyla bir sahil bandı olacak. Gerek Mudanyalıların gerekse Bursalıların en önemli buluşma noktası haline gelecek. Yaklaşık 20 milyon liraya mal olacak çalışmalar, şimdiden halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BÜYÜKŞEHİR, TARSUS CETVEL KÖPRÜSÜ KAVŞAĞI’NI MODERN HALE GETİRDİ
ÖĞRENCİLERİN EN SEVDİĞİ ŞEHİRLERDEN BİRİ YİNE MERSİN OLDU
ERDEMLİ'DE SABAH DENİZE GİREN EMEKLİ ASKER HAYATINI KAYBETTİ
ÇÖP EV, ÜÇÜNCÜ KEZ TEMİZLENDİ! 6 TON ÇÖP ÇIKTI
SİLİFKE'DE AĞAÇLIK ALANDA YANGIN
ÜLKÜ OCAKLARI MERSİN İL BAŞKANI AHMET BEBEK, ÜLKÜ ÇİÇEKLERİ YAZ KAMPINI ZİYARET ETTİ
MERSİN VALİSİ TOROS’U, ADANA VALİSİ KÖŞGER VE OSMANİYE VALİSİ YILMAZ ZİYARET ETTİ
MERSİN'DE AİLESİ HİLAL URAL'DAN HABER ALAMIYOR
EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 16 BİN 881 TL
KADINLARI GÜÇLENDİREN ‘PAZARTESİ BULUŞMALARI’ SÜRÜYOR

Mersin Haber ,Mersin