Karaca Mağarası Yeni Sezona Hazırlanıyor

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Cebeli köyü sınırları içerisinde bulunan ve dünyanın sayılı damlataşı mağaralarından olan Karaca Mağarasında, 15 Nisan’da başlayacak olan sezon öncesinde çalışmalara hız verildi.

02 Nisan 2015 Perşembe, 11:27
Karaca Mağarası Yeni Sezona Hazırlanıyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Cebeli köyü sınırları içerisinde bulunan ve dünyanın sayılı damlataşı mağaralarından olan Karaca Mağarasında, 15 Nisan’da başlayacak olan sezon öncesinde çalışmalara hız verildi.
Geçmiş yıllarda bölgeyi ziyaret eden turist ve ilgililerin geri dönüşleri sonucunda yolun Gümüşhane-Trabzon karayolu ayrımından mağaraya kadar olan bölümlerinde genişletme ve tamir çalışmaları başlatılırken, Mağara içerisinde de yürüyüş bandı, aydınlatma ve elektronik sistemlerde bakım yapılıyor.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, şehrin en büyük turizm değerlerinden olan Karaca Mağarasını 15 Kasım’da turizme kapattıklarını, 15 Nisan’da da yeniden açacaklarını belirterek, o tarihe kadar başlattıkları çalışmaları tamamlamayı planladıklarını söyledi.
Karaca Mağarasına geçtiğimiz yıl 61 bin 920 kişinin ziyaret ettiğini dile getiren Akdoğan, kurum olarak mağaranın sürdürülebilir bir şekilde işletilmesi için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.
Kış mevsiminin ardından iş makinelerinin yol boyunca genişletme çalışması yaptığını, bu çalışmalar tamamlandıktan sonra asfalt yama gerektiren bölgelerin yapılacağını ifade eden Akdoğan, geçtiğimiz yıllarda yolun tehlikeli bölümlerine otokorkuluk sistemi yaptıkları sözlerine ekledi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsus’ta feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Mersin Erdemli Alata’da araçta mahsur kalan çocuk kurtarıldı
BÜYÜKŞEHİR’İN MERCAN BİLİM MERKEZİ’NDE YAZ OKULU ATÖLYELERİ SÜRÜYOR
ATALAR'DA KÖY MEYDANI ŞENLİK ALANINA DÖNDÜ
MERSİN SPOR KULÜBÜ, 2 KULVARDA DA BAŞARIYI HEDEFLİYOR
Toroslar’da Vadi Camii’nin Temeli Dualarla Atıldı
VALİ TOROS "MERSİN’İMİZİN HUZURU VE GÜVENLİĞİ İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ "
AFAD BAŞKANI VALİ PEHLİVAN'DAN, VALİ TOROS 'A ZİYARET
TAHLİYE EDİLEREK, YIKILDI
SİLİFKE TSO'DAN AYDINCIK VE GÜLNAR ZİYARETLERİ

Mersin Haber ,Mersin