Çay Ocağı Sahibi Okumayı Teşvik Etmek İçin Eski Gazeteleri Okutuyor

Kırşehir’de bir çay ocağı işletmeni arşivinden çıkardığı Kırşehir’in en eski tarihli gazetelerini müşterilerine açtığı stant ile okutuyor.

02 Nisan 2015 Perşembe, 17:00
Çay Ocağı Sahibi Okumayı Teşvik Etmek İçin Eski Gazeteleri Okutuyor
-

Kırşehir’de bir çay ocağı işletmeni arşivinden çıkardığı Kırşehir’in en eski tarihli gazetelerini müşterilerine açtığı stant ile okutuyor.
Ankara Caddesinde çay ocağı işleten Ahmet Çiçek (56), ’Okumayı Teşvik’ amaçlı çay ocağına gelen müşterilerine Kırşehir’in en eski tarihli gazetelerini okutuyor. Çiçek, "Okumak bilinçlenmek ve öngörüde bulunmak adına çok önemli okuyamayan toplumların geleceği de doğru şekilde göremeyeceklerine inanmıyorum" dedi.
Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Bölümünden öğrencilik dönemlerinde siyasi olaylar nedeni ile okuldan ayrıldığını ve okumanın ne derece önemli bir olgu olduğunu anlatan Çiçek, "Her dönem de insan için en önemli kaynak bilgidir. Bilen insan daima az oranda da yanlışa düşen insandır. İşletmem de insanların boş dedikodularla uğraşmaları yerine kendi şehirlerinin tarihini en eski gazetelerle öğrenmesine yol açmak istedim. Yaptığım çalışma Kırşehir’de ciddi oranda yankı buldu. Kırşehir’in bir bakıma en önemli analizini yapan gazeteci Cevat Hakkı Tarım ve Ertuğrul Ersan’ın gazetelerinde yaptığı çalışmaları bu arşivim sayesinde gün yüzüne çıkardım" dedi.
OKUMAK İNSANIN EN ÖNEMLİ EYLEMİ
Halkın yenileşme çalışmaları ile birlikte en büyük eksiğinin okumak olduğunu ifade eden Çiçek, "Fotoğrafın az olduğu lakin yazıların fazla olduğu makaleleri okumak kadar haz verici bir şey yoktur. Hele okumakta olduğunuz metinde bulunan ve az anlaşılır kelimeleri tespit etme ve anlamlarını çıkarmak için verilen çaba her şeye değer, Şimdi müşterilerim bana gelerek 1925 tarihli gazetelerin ve içerikleri ile birlikte anlatımlarının da kendilerini yaşamakta oldukları şehrin tarihlerini araştırmaya ittiklerini söylüyorlar. İnsanları okumaya ve araştırmaya yöneltmek kadar kendi adıma güzel bir şey yok. Okuyalım ki bizden sonra ki nesilleri de okutabilelim. Tarihimizi bilerek daha saygılı ve anlaşılır bir toplum haline gelebiliriz. Sosyal hayatla birlikte insanın teknolojiyi’de yakalayabilmesi önemli ben, ’İnternette Kitap Okuyanlara Çay Bedava’ sayfasınında üyesiyim, ama elimizde okumak ve tarihi araştırmak önemli " diye konuştu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
ÇÖP EV, ÜÇÜNCÜ KEZ TEMİZLENDİ! 6 TON ÇÖP ÇIKTI
SİLİFKE'DE AĞAÇLIK ALANDA YANGIN
ÜLKÜ OCAKLARI MERSİN İL BAŞKANI AHMET BEBEK, ÜLKÜ ÇİÇEKLERİ YAZ KAMPINI ZİYARET ETTİ
MERSİN VALİSİ TOROS’U, ADANA VALİSİ KÖŞGER VE OSMANİYE VALİSİ YILMAZ ZİYARET ETTİ
MERSİN'DE AİLESİ HİLAL URAL'DAN HABER ALAMIYOR
EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 16 BİN 881 TL
KADINLARI GÜÇLENDİREN ‘PAZARTESİ BULUŞMALARI’ SÜRÜYOR
Mersin ve Adana, Fuarlarda Tek Vücut: "Hedef ‘Çukurova Fuar Merkezi"
ELEKTRİK HATTI KAYNAKLI YANGINA SU TANKERLİ MÜDAHALE
TARSUS ÜLKÜ ÇİÇEKLERİ MORAL DEPOLADI

Mersin Haber ,Mersin