Türk Büro-Sen Bilecik İl Temsilciliği'nden Saldırı Açıklaması

Türk Büro-Sen Bilecik İl Temsilciği’nden, Çağlayan Adliyesi’nde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit düşmesiyle sonuçlanan saldırıyla ilgili açıklama yapıldı.

01 Nisan 2015 Çarşamba, 17:10
Türk Büro-Sen Bilecik İl Temsilciliği'nden Saldırı Açıklaması
-

Türk Büro-Sen Bilecik İl Temsilciği’nden, Çağlayan Adliyesi’nde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit düşmesiyle sonuçlanan saldırıyla ilgili açıklama yapıldı.
Türk Büro- Sen Kadın Kolları Temsilcisi Aylin Vural, Bilecik Adliye Sarayı’nın önünde yaptığı açıklamada, dün terör örgütü mensuplarınca rehin alınması sonucu şehit düşen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, adalet camiasına ve tüm Türkiye’ye baş sağlığı diledi. Vural, “Avrupa’nın en büyük adliyesi olarak tanıtılan Çağlayan Adliyesi’ne terör örgütü üyeleri, ellerini kollarını sallayarak girmiş, Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz’ın makamına kadar giderek, Sayın Savcımızı rehin almışlardır. Çağlayan Adliyesi’nde yaşanan güvenlik zafiyeti, geçtiğimiz yıllarda Danıştay saldırısında da yaşanmıştı. O dönemde de AK Parti hükümeti, güvenlik önlemlerinin arttırılacağını, bir daha böyle terör olaylarına yer verilmemesi için her türlü tedbirin alınacağını söylemişti. Ancak dün yaşanan olay, geçen yıllara rağmen hiçbir önlem alınmadığını, adliyelerde çalışan hakim, savcı ve diğer personelin yapmış oldukları görev icralarının içerikleri göz önüne alındığında, tabiri caizse Allah’a emanet bir şekilde görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarının ispatıdır. Ülkemizde adaletin ve hukukun sağlanabilmesi için daha kaç savcımız, hakimimiz ve kamu görevlimizin şehit edilmesi gerektiğinin sorulması gerekmektedir. Dün yaşanan olay sadece bir Cumhuriyet Savcının öldürülmesi değil, hukukun katledilmesidir. Tarihimize sürülmüş bir kara lekedir. Siyasi iktidarın terör örgütüne verdiği tavizler neticesinde, bir terör saldırısı yaşanmıştır. Türk Büro-Sen olarak terörü lanetliyor, yaşanan krizi yönetemeyen iktidar sahiplerini bu sorumluluklarını yerine getiremedikleri için istifaya davet ediyoruz” dedi.
Yapılan açıklamaya, Türk Büro-Sen Bilecik Şubesi üyeleri ve avukatlar katıldı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mezitli’de klima motoru yangını korkuttu
Mersin’de ikinci çevreyolunda feci kaza
Mersin'de Jandarmadan Toroslar'da Uyuşturucu Madde Operasyonu
Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus’un Taşkuyu ve Sucular Mahallelerinde Sathi Asfalt Çalışması
Mersin Mezitli Tol Mahallesinde Ormanlık Alanda Yangın
Mersin Tarsus’ta Feci Kaza: 1 Ölü, 2 Yaralı
Mersin Erdemli Alata Mahallesinde Araçta Mahsur Kalan Çocuk Kurtarıldı
Mersin Büyükşehir’in Mercan Bilim Merkezi’nde Yaz Okulu Atölyeleri Sürüyor
Tarsus Atalar'da Köy Meydanı Şenlik Alanına Döndü
Mersin Spor Kulübü (Msk), 2 Kulvarda da Başarıyı Hedefliyor

Mersin Haber ,Mersin