Sinop 2. Okul Kütüphanesi Törenle Hizmete Girdi

Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu’nda Kütüphaneler Haftası dolayısıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün organizesinde ve ‘Kuzeyin Parlayan Yıldızları Projesi’ kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü’nün katkılarıyla kurulan kütüphane düzenlenen törenle açıldı.

01 Nisan 2015 Çarşamba, 16:57
Sinop 2. Okul Kütüphanesi Törenle Hizmete Girdi
-

Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu’nda Kütüphaneler Haftası dolayısıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün organizesinde ve ‘Kuzeyin Parlayan Yıldızları Projesi’ kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü’nün katkılarıyla kurulan kütüphane düzenlenen törenle açıldı.
Açılış törenine Sinop Valisi Dr.Yasemin Özata Çetinkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Sinop kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Açılış töreninde ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise okul müdürü Aydın Yılmaz yaptı. Yılmaz konuşmasında, “Kütüphaneler Haftası dolayısıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün organizesinde ve Kuzeyin Parlayan Yıldızları Projesi kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü’nün katkılarıyla kurulan kütüphane açılış programına hoş geldiniz sefalar getirdiniz. 2013 yılı Ağustos ayında sadece 1 müdür ve 25 öğrenciyle eğitim öğretime başlayan Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu aradan geçen 1,5 yıl içerisinde her anlamda bir değişim dönüşüm geçirmiş ve her alanda büyük bir ilerleme kaydetmiştir. Bazılarının belki de kapanacak söylemleri arasında okulumuz 1,5 yıl sonra bugün 19 öğretmen ve 240 öğrenciye ulaşmıştır. Nakiller ve mücbir sebeplerden dolayı halen öğrenci sayımız 9 şubede toplam 200’dür.Bu dönemde okulumuz sportif, kültürel ve akademik başarıları yanında ‘beyaz bayrak, beslenme dostu okul’ gibi kalite sertifikalarını da alarak ’maarif davasında biz de varız’ demiştir” dedi.
Konuşmanın ardından Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu’nun beyaz bayrak alma töreni gerçekleştirildi. Okul adına beyaz bayrağı okul öğrencilerinden Asude Keseci ve Berke Albayrak Sinop İl Sağlık Mürürü Gökhan Telatar’dan teslim alarak göndere çekti. Ardından 2013-2014 eğitim-öğretim yılında okulun tanıtımı maksadıyla ilköğretim okullarının 4. sınıfında eğitim gören öğrencilere yönelik tanıtım çalışmaları yapılmış, tanıtım çalışmaları Sinop Müftülüğü’nün düzenlediği yaz Kur’an kurslarında başarılı olan öğrencilere çekilişle hediyeler verildi.
Çekilişe 5. sınıflardan 2014-2015 eğitim-öğretim yılı 1. döneminde takdir belgesi almaya hak kazanan 26 öğrenci katıldı. Hediyelerin çekilişlerini protokol üyeleri gerçekleştirdi. Kütüphane açılışının ardından davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mezitli’de klima motoru yangını korkuttu
Mersin’de ikinci çevreyolunda feci kaza
Mersin'de Jandarmadan Toroslar'da Uyuşturucu Madde Operasyonu
Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus’un Taşkuyu ve Sucular Mahallelerinde Sathi Asfalt Çalışması
Mersin Mezitli Tol Mahallesinde Ormanlık Alanda Yangın
Mersin Tarsus’ta Feci Kaza: 1 Ölü, 2 Yaralı
Mersin Erdemli Alata Mahallesinde Araçta Mahsur Kalan Çocuk Kurtarıldı
Mersin Büyükşehir’in Mercan Bilim Merkezi’nde Yaz Okulu Atölyeleri Sürüyor
Tarsus Atalar'da Köy Meydanı Şenlik Alanına Döndü
Mersin Spor Kulübü (Msk), 2 Kulvarda da Başarıyı Hedefliyor

Mersin Haber ,Mersin