Önyargıları Mektuplarla Yıkıyorlar

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde doğup büyüyen öğretmen Mehmet Ali Karadaş, Silvan ve İzmir arasında ortaokul öğrencilerinin mektuplarından kardeşlik köprüsü oluşturarak, kültür paylaşımıyla önyargıları ortadan kaldırmayı hedeflediğini söyledi.

01 Nisan 2015 Çarşamba, 17:39
Önyargıları Mektuplarla Yıkıyorlar
-

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde doğup büyüyen öğretmen Mehmet Ali Karadaş, Silvan ve İzmir arasında ortaokul öğrencilerinin mektuplarından kardeşlik köprüsü oluşturarak, kültür paylaşımıyla önyargıları ortadan kaldırmayı hedeflediğini söyledi.
Silvan ilçesinde Milli Egemenlik Ortaokulu’nda öğretmenlik olan Silvanlı Türkçe öğretmeni Mehmet Ali Karadaş, okuduğu 9 Eylül Üniversitesi’nde sınıf arkadaşı olan ve İzmir’in Torbalı ilçesindeki Çetineller Ortaokulu’nda öğretmen olan İzmirli Duyal İlmenç ile birlikte Silvan-İzmir’deki öğrenciler arasında mektup kardeşliğini başlattı. Daha önce birbirlerini hiç görmeyen ortaokul öğrencileri birbirlerine mektup ve hediyeler gönderirken, kendi kültüründen paylaştıkları bilgilerle ortadaki önyargıları ve mesafeleri kaldırdıklarını belirtti.
"GÖNÜL KÖPRÜSÜ İLE ÖNYARGILAR YOK EDİLİYOR"
Yaklaşık 2 aydır Silvanlı öğrenciler ile İzmirli öğrenciler arasında mektuplaşma başlatıldığını ifade eden Silvanlı Türkçe öğretmeni Mehmet Ali Karadaş, "Bizler eğitimci olarak başlattığımız bu örnek projeyle birlikte çocuklarımız kendi aralarında kendi fikir ve bilgileriyle mektuplaşıp hediyeler gönderiyorlar. Bu projeyle birlikte öğrencilerimiz daha önce hiç görmedikleri arkadaşlar edinirken, oluşturulan gönül köprüsü sayesinde kültürlerinin paylaşımında bulunup önyargıları ve mesafeleri ortadan kaldırıyorlar" dedi.
KAYBOLAN MEKTUP KÜLTÜRÜNÜ YENİDEN CANLANDIRIYORUZ"
Konuşmasının devamında teknolojinin mektup kültürünü yok ettiğini belirten Karadaş, "Günümüz teknolojisi mektuplaşmayı yok ederken, bizler öğrencilerimizle birlikte bu kültürü oluşturduğumuz mektup kardeşliği projesiyle yeniden canlandırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda öğrencilerin sosyal medya gruplarını kullanmalarını yasakladık. Bununla birlikte öğrencilerimiz farklı kültürleri tanıma imkanı buluyorlar, yeni arkadaşlıklar ediniyorlar, mektup kültürünü yaşayıp yaşıyorlar ve yazma becerilerini geliştiriyorlar" diye konuştu.
Karadaş konuşmasının sonunda ise İzmir’in Torbalı ilçesinde bulunan Çetineller Ortaokulu’nda görev yapan öğretmen arkadaşı ve öğrencilerini Silvan’a davet ettiklerini, Nisan ayında İzmirli öğrencilerin Silvan ilçesine geleceklerini belirtti.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
YANAN ARACA ORMANCILAR MÜDAHALE ETTİ
TARSUS ALİFAKI YOLUNDA BİR KAVUN YÜKLÜ KAMYON DAHA DEVRİLDİ
"4. ULUSLARARASI TARSUS FESTİVALİ’YLE İLGİLİ HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR
YAKLAŞIK 345 MİLYON LİRALIK TARIMSAL DESTEKLEME ÖDEMESİ HESAPLARA AKTARILIYOR
Nesine 2. ve Nesine 3. Lig Fikstürü 9 Temmuz'da Çekilecek
TARSUSLULAR, SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ İLE DAHA MUTLU
YEŞİLOVACIK’TA YILLARIN YOL SORUNU ÇÖZÜLDÜ
Mağarada metan gazı faciası: Şehit sayısı 8’e yükseldi
MİLLETİMİZİN BAŞISAĞOLSUN: 5 ASKERİMİZ ŞEHİT
ÇUKUROVA ULUSLARARASI HAVALİMANI’NDA "ADA KIBRIS" RESİM SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Mersin Haber ,Mersin