Öğrenciler Tarihi Köprüde Kitap Okudu

Adana’da, kitap okuma alışkanlığını yaymak isteyen öğrenciler, tarihte kullanılan en eski köprü olarak bilinen Taşköprü üzerinde kitap okudu.

01 Nisan 2015 Çarşamba, 14:17
Öğrenciler Tarihi Köprüde Kitap Okudu
-

Adana’da, kitap okuma alışkanlığını yaymak isteyen öğrenciler, tarihte kullanılan en eski köprü olarak bilinen Taşköprü üzerinde kitap okudu.
Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 51. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında, tarihte kullanılan en eski köprü olarak bilinen ve Roma döneminde yapılan Taşköprü üzerinde ‘kitap okuma etkinliği’ düzenledi.
Etkinlik, halk oyunları gösterisiyle başladı. Daha sonra çeşitli okullardan gelen öğrencilere Optimum Alışveriş Merkezi’nin hediye ettiği kitaplar dağıtıldı. Öğrencilere çevredeki vatandaşlar da eşlik etti.
Kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesine yönelik etkinliklere devam edeceklerini belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, “Adana kütüphanecilik konusunda Türkiye’nin önde gelen illerinden birisi. Kütüphanelerimizde 366 bin civarında kitabımız var. Merkez kütüphanemizde ise yaklaşık 50 bin kitap var. Sadece merkez kütüphanemizin 200 bin okuyucusu var. Bu da Türkiye ortalamasına göre iyi bir rakam. Ülkemizde kitap okuma alışkanlığı her geçen gün artıyor. Sadece Merkez Kütüphane’ye abone olan, yani etkin olarak kütüphaneyi kullanan abone sayısı 5 bin 500" ifadelerini kullandı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mezitli’de klima motoru yangını korkuttu
Mersin’de ikinci çevreyolunda feci kaza
Mersin'de Jandarmadan Toroslar'da Uyuşturucu Madde Operasyonu
Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus’un Taşkuyu ve Sucular Mahallelerinde Sathi Asfalt Çalışması
Mersin Mezitli Tol Mahallesinde Ormanlık Alanda Yangın
Mersin Tarsus’ta Feci Kaza: 1 Ölü, 2 Yaralı
Mersin Erdemli Alata Mahallesinde Araçta Mahsur Kalan Çocuk Kurtarıldı
Mersin Büyükşehir’in Mercan Bilim Merkezi’nde Yaz Okulu Atölyeleri Sürüyor
Tarsus Atalar'da Köy Meydanı Şenlik Alanına Döndü
Mersin Spor Kulübü (Msk), 2 Kulvarda da Başarıyı Hedefliyor

Mersin Haber ,Mersin