Düzce Belediyesi Taşeron İşçisi Artık Sendikalı

Belediye-İş Sendikası Düzce Temsilciliği tarafından Düzce Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde çalışan 440 taşeron işçisi sendikalı oldu.

01 Nisan 2015 Çarşamba, 10:31
Düzce Belediyesi Taşeron İşçisi Artık Sendikalı
-

Belediye-İş Sendikası Düzce Temsilciliği tarafından Düzce Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde çalışan 440 taşeron işçisi sendikalı oldu.
Düzce Belediyesi’nde ve belediyeye bağlı şirketlerde çalışan 440 işçi Belediye-İş Sendikası altında sendikaya üye oldular. Sendikalı olan işçilerin tanışması için bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Belediye-İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli, Belediye-İş Sendikası Düzce İl Temsilcisi Ertuğrul Güler ile sendika üyesi işçiler katıldı.
Belediye-İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli yaptığı açıklamada, “Düzce Belediyesinde çalışan yaklaşık 650-700 taşeron işçi arkadaşlarımızla toplantılar yaparak bilgilendirdik. Toplantılara gelemeyen arkadaşlarımıza da dağıttığımız bildirilerle ulaşmaya çalıştık. Yasal ve anayasal haklarını kullanan Temizlik işleri, Fen işleri, Su ve Kanalizasyon işleri ve Destek hizmetleri bakım onarım işlerinde çalışan işçi arkadaşlarımızla birlikte, Düzce Belediyesinin kendi şirketi olan İntaş AŞ.’de çalışan işçiler Belediye İş Sendikamız da örgütlendi. Tüm bu işyerleri için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, Toplu iş sözleşmesi yapabilmek için yetki talebinde bulunduk. Temennimiz bu işyerleri için, Çalışma ve Sosyal güvenlik bakanlığından en kısa sürede yetki belgelerimizi alarak, toplu iş sözleşmesi görüşmelerini başlatmaktır. Yetki talebinde bulunduğumuz işyerlerinde çalışan toplam işçi sayısı 440’dır. Belediye iş Sendikası olarak gerçekleştirdiğimiz bu örgütlenme çalışmaları esnasında, çalışanların yasal ve anayasal haklarına saygı duyarak hiç bir müdahalede bulunmayan Belediye Başkanımız Mehmet Keles’e, taşeronlarda çalışan işçi arkadaşlarımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ FAZİLET DURMUŞ, KIZILAY MERSİN ŞUBE BAŞKANI LÜTFİ PARILTI'YI ZİYARET ETTİ
Mersin Üniversitesi Kariyer Merkezi Çamlıyayla 'da Üniversite Adaylarına Tercih Danışmanlığı Hizmeti Verdi
VALİ EŞİ TOROS'TAN GAZİ AİLESİNE ZİYARET
BAKAN YERLİKAYA, HAKKARİ'DE ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KARİYER MERKEZİ İŞBİRLİKLERİYLE GÜÇLENİYOR
Mersin Akdeniz’de Ambulans ile Kamyonet Çarpıştı: Kaza Maddi Hasarla Atlatıldı
Başkan V. Şener Yenilenen Barış Parkında İncelemelerde Bulundu
Mersin Büyükşehir’in ‘grup Çalışması Danışmanlığı’ İle Yalnız Değilsiniz!
Mersin’de 2021’deki Restoran Fiyatları Bugün Ne Kadar Oldu?
Mercan Bilim Merkezi’nde Yaz Okulu Atölyeleri Büyük İlgi Görüyor

Mersin Haber ,Mersin