Anaokulu Öğrencilerinden Hayatı Kolaylaştıran İcatlar

Küçükçekmece Belediyesi Anaokulu öğrencileri birbirinden ilginç bir o kadar da hayatı kolaylaştıran icatlara imza atarak anne ve babalarını gururlandırdı. 5 yaşındaki anaokulu öğrencisi Alya Gülşen icadını çocukları zararlı şeylerden korumak için yaptığını belirterek, ‘’Ecza dolabının kapağı açıldığ..

01 Nisan 2015 Çarşamba, 10:41
Anaokulu Öğrencilerinden Hayatı Kolaylaştıran İcatlar
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Küçükçekmece Belediyesi Anaokulu öğrencileri birbirinden ilginç bir o kadar da hayatı kolaylaştıran icatlara imza atarak anne ve babalarını gururlandırdı. 5 yaşındaki anaokulu öğrencisi Alya Gülşen icadını çocukları zararlı şeylerden korumak için yaptığını belirterek, ‘’Ecza dolabının kapağı açıldığında artık alarm çalacak ve çocuklar bir şey yutmadan anne ve babalar yanlarına gelebilecek” dedi.
Küçükçekmece Belediyesi Anaokulu’nda Bilim Haftası dolayısıyla düzenlenen sergi için icatlar yapan minik mucitler, hem ebeveynlerini hem de engellileri düşündü. Yer silmekten, çiçek bakımına kadar birçok icatla ebeveynlerini sevindiren minik mucitler, işitme engellileri de unutmadı.
"BU YAŞTA BAŞKALARINI DÜŞÜNMELERİ BENİ GURURLANDIRDI"
Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, minik mucitleri tebrik ederek, "Minik yavrularımızın bu yaşta böylesine faydalı icatlar yaparak anne ve balarının hayatlarını kolaylaştırmaları beni çok gururlandırdı. Engelli kardeşlerini düşünmeleri ise gerçekten verdiğimiz hizmetlerin karşılığını aldığımızı gösteriyor. Bu değerli icatları yapan minik mucitlerimizi tebrik ediyorum” dedi.
"DEĞERLER EĞİTİMİ SAYESİNDE DUYARLILIKLARI GELİŞTİ”
Minik mucitlerin büyük başarısına şahitlik eden Küçükçekmece Belediye Anaokulu Müdürü Şükran Evirgen ise, “Biz böyle bir çalışma ile çocukların aileleriyle birlikte vakit geçirmesini amaçladık. Beş yaşındaki bir çocuk aslında hep kendini düşünür. Ancak değerler eğitimi sayesinde nasıl değiştiklerini ve daha duyarlı olduklarını görüyoruz” diye konuştu.
ALARMLI ECZA DOLABI VE IŞIKLI KAPI ZİLİ DİKKAT ÇEKTİ
Burak Elitop henüz 5 yaşında ve işitme engelli vatandaşlar için ışıklı kapı zili tasarladı. Minik mucit, “Kulağı duymayan engelli vatandaşlarımız için bunu yaptım. Artık kapı zili çaldığında ışık yanacak ve onlar da gidip kapıyı açabilecekler” dedi. Yine 5 yaşında olan Alya Gülşen ise icadını, “Ben çocukları zararlı şeylerden korumak için bunu yaptım. Ecza dolabının kapağı açıldığında artık alarm çalacak ve çocuklar bir şey yutmadan anne ve babalar yanlarına gelebilecek” diyerek tanıttı.
YAPTIĞI İCATLARA ANNE VE BABALARI ÇOK SEVİNDİ
Yaptığı süpürgeli araba icadıyla annesini mutlu eden Mustafa Üren de, “Bu arabayla yerleri siliyorum. Araba önüne taktığım süpürgeyi itiyor” dedi. Hiranur Selçuk ise, evde olmadıkları zaman evdeki çiçekleri sulayan bir düzenek hazırlayarak anne ve babasını sevindirdi. Sergide yer alan dikkat çekici icatlardan diğerleri ise şunlar oldu: Düşünceyi Çizen Kalem, Kitap Okuyan TV, Ekmek Makinesi, Zaman Makinesi, Ters Giyince Uyaran Ayakkabı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KARİYER MERKEZİ İŞBİRLİKLERİYLE GÜÇLENİYOR
Mersin Akdeniz’de Ambulans ile Kamyonet Çarpıştı: Kaza Maddi Hasarla Atlatıldı
Başkan V. Şener Yenilenen Barış Parkında İncelemelerde Bulundu
Mersin Büyükşehir’in ‘grup Çalışması Danışmanlığı’ İle Yalnız Değilsiniz!
Mersin’de 2021’deki Restoran Fiyatları Bugün Ne Kadar Oldu?
Mercan Bilim Merkezi’nde Yaz Okulu Atölyeleri Büyük İlgi Görüyor
Mezitli’de Kavşakta Dirift Kabusu
Mersin Erdemli'deki İncir Videosu İçin "Hepimiz Bir Değiliz" Çeşmeli’de Satıcıdan Tepki Videosu
Mezitli’de Klima Motoru Yangını Korkuttu
Mersin’de ikinci çevreyolunda feci kaza

Mersin Haber ,Mersin