İç Sularda Av Yasağı Başlıyor

İç sularda sazan, kadife, siraz, yayın, tatlı su kefali ve diğer balık türlerinin avlanması yasağı 1 Nisan 2015’te başlıyor.

31 Mart 2015 Salı, 15:24
İç Sularda Av Yasağı Başlıyor
-

İç sularda sazan, kadife, siraz, yayın, tatlı su kefali ve diğer balık türlerinin avlanması yasağı 1 Nisan 2015’te başlıyor.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Av yasağının başlaması ile balıkçılarımızın kayıklarını karaya çekmeleri zorunludur. Av yasağının sona ereceği 1 Temmuz 2015 tarihine kadar balıkçı teknelerinin iç sulara açılması ve gerek teknelerde gerekse kıyıda av araç gereçlerinin bulundurması da yasak kapsamında olduğu unutulmamalıdır. Av yasağının başlaması ile birlikte yasaktan önce avlanılan balıkların en geç üç gün içerisinde il/ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine stok tespitinin yaptırılmasını takiben satışı yapılabilecektir. Tespiti yapılmayan ürünlerin nakline ve pazarlanmasına izin verilmeyecek ve ilgililer hakkında yasal işlem başlatılacaktır. Stok tespiti yaptırılan balıkların satışında ‘stok tespit belgesi’ bulundurulmalı ve bu balıkların 7 gün içinde satışının gerçekleştirilmesi veya işlenmesi gerekmektedir” denildi.
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Yasakların başlangıç ve bitiş tarihi olan 1 Nisan-1 Temmuz 2015 tarihleri arasında Samsun ili sınırları içerisinde bulunan Balık Gölleri Lagün Kompleksi, Karagöl, Akgöl-Simenit, Ladik Gölü gibi doğal göllerimizin yanı sıra Derbent, Altınkaya I ve II, Hasan Uğurlu ve Suat Uğurlu Baraj Göllerinde İl ve İlçe Müdürlükleri su ürünleri kontrolörünce denetimler yapılacak olup yasak ve sınırlandırmalara uymayanlar hakkında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereği idari para cezası uygulanacaktır. Başta balıkçılarımızın ve tüm halkımızın yasaklara uymaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini, av yasaklarına uymaksızın yasak dönemde avcılık yapanları başta en yakın İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimiz, jandarma, emniyet ve belediye zabıta teşkilatına haber verilmesi balıklara yaşamları boyunca en az bir kere üreme imkanı vereceği unutulmamalıdır.”

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Erdemli Ayaş Yolunda İşçi Minibüsü İle TIR Çarpıştı: 3 Ölü
Mersin'de Kayıp Olarak Aranıyordu Acı Haber: Veli Akgül Hayatını Kaybetti
86 Milyon Liralık Tarımsal Destekleme Ödemesi Hesaplara Aktarılıyor
Silifke, Hazırlık Maçında Polatlı 1926 Sk'ı Yenerek Moral Buldu
Kaybolan Yaşlı Adam İçin Seferberlik
Mersin’de Su Kesintisi: Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli'de Kesinti; Ana Hattı Deldi! Bu Pazar Su Yok
Mersin’de Su Kesintisi: Hızlı Tren Çalışması Ana Hattı Zarar Verdi
Mersin İl MillÎ Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Kızılay Mersin Şube Başkanı Lütfi Parıltı'yı Ziyaret Etti
Mersin Üniversitesi Kariyer Merkezi Çamlıyayla 'da Üniversite Adaylarına Tercih Danışmanlığı Hizmeti Verdi
Vali Eşi Toros'tan Gazi Ailesine Ziyaret

Mersin Haber ,Mersin