Tübitak'a Katılan 100 Projeden 21'i TED Ankara Koleji'nin

TÜBİTAK tarafından düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın bölge elemelerine 21 projesi davet edilen TED Ankara Koleji, tüm Türkiye’de en fazla projesi sergilenmeye değer görülen okul oldu.

25 Mart 2015 Çarşamba, 06:44
Tübitak'a Katılan 100 Projeden 21'i TED Ankara Koleji'nin
-

TÜBİTAK tarafından düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın bölge elemelerine 21 projesi davet edilen TED Ankara Koleji, tüm Türkiye’de en fazla projesi sergilenmeye değer görülen okul oldu.
TÜBİTAK tarafından düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na bu yıl Ankara Bölgesi’ne bağlı sekiz ilden yapılan 100 başvuru kabul edildi. Yarışmaya 52 proje ile başvuran TED Ankara Koleji, yapılan ön değerlendirmenin ardından 21 projeyle tüm Türkiye’de en fazla projesi davet edilen okul oldu. Fen Bilimleri, Matematik ve Sosyal Bilimler alanlarında düzenlenen yarışmanın bölge elemeleri, 30 Mart - 01 Nisan 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.
TED Ankara Koleji’nde uygulanmakta olan Bilim İnsanı Yetiştirme Programı öğrencilerinin ağırlıklı olarak hazırladıkları bu projeler, TÜBİTAK Bölge Elemeleri öncesinde ise 24-25 Mart tarihleri arasında İncek Kampüsü Spor ve Sanat Merkezi’nde öğrenci ve veliler için sergileniyor. Serginin açılışında konuşan Lise Müdürü Aydın Ünal, “Bilim İnsanı Yetiştirme Programı’nın ana felsefesinin bilimsel düşünceyi bir yaşam biçimi haline getirmek olduğunu ve doğuştan getirdikleri araştırma yeteneğiyle ürettikleri projelerin, insanlığa uzun vadede hizmet edeceğine inandığını belirtti.
TED Ankara Koleji Bilim İnsanı Yetiştirme Programı Koordinatörü Metin Genç ise çağdaş eğitim anlayışının temel hedefinin öğrencilere bilgiyi kaynaktan aktarmak değil, onlara bilgiye ulaşma yollarını öğretmek olduğunu belirterek “Karşılaşılan yeni problemlere olası çözümler ancak problem çözebilme becerileri ve bilimsel süreç becerileriyle bulunabilir. Bu bağlamda yaratıcı düşünen ve bilgiye ulaşan bireylerin yetiştirilmesi, ülkelerin, milletlerin ve nihayetinde insanlığın geleceğine pozitif yönden katkı sağlayacaktır. Tüketici toplumların ürettikleri kültürel anlayıştan, üretici toplumların ürettiği kültürel anlayışa geçiş yapmak ancak bu yaklaşımla mümkündür” dedi.
Konuşmaların ardından projeleri hazırlayan öğrencilere ve danışman öğretmenlerine başarı belgeleri dağıtıldı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
OFLAZ İLE DOĞAN, BAŞKAN KOÇAK İLE GÖRÜŞTÜ
TARSUS TSO MESLEK KOMİTE BAŞKANLARI İSTİŞARE TOPLANTISINDA BİRARAYA GELDİ
SGK MÜDÜRÜ METİN’DEN, BAŞKAN AVCI’YA ZİYARET
19 MAYIS'TA SENA ŞENER VE CEREN ÖZDEMİR AYNI SAHNEDE ALACAK
MERSİN'DE HAYVAN VE HAYVANSAL ÜRÜN İTHALAT UYGULAMALARI EĞİTİMİ DÜZENLENDİ!
VALİ TOROS, VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRÜ METİN EVSEN VE BERABERİNDEKİ HEYETİ KABUL ETTİ.
ÇMO GENEL BAŞKANI KIRMIZI’DAN MERCAN’A TAM NOT
YÜZME KURSLARI 17 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR
VALİ TOROS, SOSYAL GÜVENLİK KURUMU İL MÜDÜRÜ ALİ KOÇ VE BERABERİNDEKİ HEYETİ KABUL ETTİ
SGK MÜDÜRÜ METİN'DEN, KAYMAKAM AKYÜZ'E "SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI" ZİYARETİ

Mersin Haber ,Mersin