Meteoroloji Çalışanları İş Yavaşlatma Eyleminde

Meteoroloji çalışanlarına da havacılık tazminatı ödenmesi için başlatılan iş yavaşlatma eylemi kapsamında Büro Memur-Sen üyesi meteoroloji çalışanları, uçakların kalkışı için gerekli olan hava tahmin raporlarını vermeyecek. Büro Memur-Sen’in bu eylemi, uçakların rötarlı kalkmasına neden olacak.

23 Mart 2015 Pazartesi, 14:25
Meteoroloji Çalışanları İş Yavaşlatma Eyleminde
-

Meteoroloji çalışanlarına da havacılık tazminatı ödenmesi için başlatılan iş yavaşlatma eylemi kapsamında Büro Memur-Sen üyesi meteoroloji çalışanları, uçakların kalkışı için gerekli olan hava tahmin raporlarını vermeyecek. Büro Memur-Sen’in bu eylemi, uçakların rötarlı kalkmasına neden olacak.
Büro Memur-Sen Nevşehir Şube Başkanı İsmail Ağmanalmaz, tüm meteoroloji müdürlüklerinde ve havalimanı meteoroloji müdürlüklerinde uçakların kalkışı için gerekli olan hava tahmin raporlarını hazırlamayarak bazı havaalanlarında uçakların rötarlı kalkmasına neden olacak eylemi başlattıklarını duyurdu.
Havacılık tazminatının meteoroloji çalışanlarının da hakkı olduğunu belirten Ağmanalmaz, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi, havacılığa katkılarından dolayı, personel giderleri olarak, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatından yani Eurocontrol’den para almaktadır. Devlet Hava Meydanları İşletmesi personel gideri olarak aldığı bu parayı havacılık tazminatı adı altında personeline ödemektedir. Bu tazminatın Meteoroloji personeline ödenmesi ise maalesef engellemektedir. İki kurum arasındaki bu farklı uygulama haksızlıktır, adaletsizliktir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, personel gideri için Eurocontrol’dan 2012 yılında 27 milyon, 2013 yılında 33 milyon, 2014 yılında ise 36 milyon lira almıştır. Ne yazık ki, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Meteoroloji çalışanlarının hakkı olan bu paranın çalışanlara ödemesine izin vermemiştir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 4 yıldır yaptığı bu haksız uygulamayla 24 saat kesintisiz hizmet veren Meteoroloji çalışanlarının moral ve motivasyonunu bozmuştur. Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu parayı havacılık tazminatı olarak yansıtmadığı için uluslararası bir kurum olan Eurocontrol’a karşı suç işlemektedir. Bu durumun Eurocontrol’a şikâyet edilmesi halinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü, personel giderleri kaleminden aldığı geliri geriye dönük olarak Eurocontrol’a ödemek zorunda kalacaktır. Daha vahimi ise böyle bir uygulamanın uluslararası kurumlar nezdinde ortaya çıkması, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ve ülkemizin imajını yurt dışında büyük sıkıntıya düşürecektir. Ülkemizin itibarı için havacılık tazminatı Meteoroloji çalışanlarına biran önce ödenmelidir” dedi.
Genç- Memur Sen Nevşehir Başkan Yardımcısı İsrafil Baran da Büro Memur-Sen’in eylemin desteklediklerini belirterek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun verdiği sözü yerine getirmesini beklediklerini ifade etti.
Baran, meteoroloji çalışanlarına havacılık tazminatı ödenene kadar yeni eylemlerle, mücadeleye devam edeceklerini belirterek,”Bakanımızın havacılık tazminatı noktasında meteoroloji çalışanlarımızın yanında olmasını ve verdiği sözü yerine getirmesini diliyoruz” dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ FAZİLET DURMUŞ, "AİLE YILI" ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA HAZIRLADIĞI SERGİYE KATILDI
BAŞKAN ATAŞ: "GERÇEK ENGEL, GÖNÜLLERDEKİ ENGELDİR"
KAYMAKAM TOPSAKALOĞLU, KIZILCA MAHALLESİNDE TALEP VE ÖNERİ DİNLEDİ
VALİ TOROS, YOL KONTROL NOKTASINDA DENETLEMELERDE BULUNDU
BAŞKAN YILDIZ, KENTİN SİMGESİ OLAN AY YILDIZLI TÜRK BAYRAĞI’NI GENÇLERLE BOYADI
MERSİN'’DE SAĞLIK TURİZMİ TOPLANTISI
BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ BAŞKANVEKİLİ ALİ UYAN BAŞKANLIĞI'NDA TOPLANDI
VALİ TOROS, MEZİTLİ DEVLET HASTANESİ'NDE INCELEMELRDE BULUNDU
BAŞKAN YAĞCI, TARSUS ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİNE KATILDI
MERSİN'DE KARI-KOCA MOTORSİKLET KAZASINDA YARALANDİ

Mersin Haber ,Mersin