AK Parti Erzurum Milletvekili Aday Adayı Türetken'den STK Temayülü Açıklaması

7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan 25.dönem milletvekilliği seçimleri için Erzurum’dan Ak Parti Aday Adayı olan Prof. Dr. Bahattin Türetken Ak Parti tarafından gerçekleştirilen Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik temayül yoklaması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

23 Mart 2015 Pazartesi, 12:55
AK Parti Erzurum Milletvekili Aday Adayı Türetken'den STK Temayülü Açıklaması
-

7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan 25.dönem milletvekilliği seçimleri için Erzurum’dan Ak Parti Aday Adayı olan Prof. Dr. Bahattin Türetken Ak Parti tarafından gerçekleştirilen Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik temayül yoklaması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Türetken şunları dile getirdi;
“Demokrasi, uzun bir süreçtir ve bütün kurumları ile işlemesi zaman alır. Türkiye’de gerçek anlamda demokrasinin uygulanması ve işlemesi için hâlâ çalışmalar devam etmektedir. Adalet ve Kalkınma Partisi toplumun bütün kesimlerini kucaklarken, aynı zamanda parti içi demokrasiyi en iyi şekilde işletmekte; mükemmel hale gelmesi için uygulamalar yapmaktadır.
Demokrasi tarihimizde ilklere imza atarken şimdi de yine bir farklılık yaparak aday belirleme sürecine Sivil Toplum Kuruluşlarını katmıştır. Bu, kendine güvenin, gücünü halktan almanın, halk için çalışmak istemenin en büyük göstergesidir.
Yasama, yürütme, yargının yanına eklemlenen medya ile güçlerin ayrılığı dengesine modern demokratik toplumlarda artık STK’lar eklenmiştir.
STK’lar büyük kitlelerin sesi, temsil ettikleri grupların devletle en sıcak teması sağladıkları yerlerdir.
Ak Parti’nin aday belirleme sürecinde bu sesleri dinlemek, onların kararlarını TBMM’ye yansıtmak için STK’lara oy kullandırması demokrasimiz ve siyasi tarihimiz için bir kırılma noktasıdır.
Sorunun çözümü noktasında elleri her daim taşın altında olan bütün STK’ları, çözüm odaklı bir çalışmada görmek bizi memnun etmiştir.
Yapılacak temayül sonrasında kullanılan oyların ve yansıtılan iradenin partimizin ilgili organlarında en iyi şekilde değerlendirileceğini bildiğim için bir aday adayı ve Erzurum sevdalısı olarak mutlu olduğumun bilinmesini istiyorum”

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TOROSLAR’DA ÜÇÜNCÜ OKUMA SALONU HİZMETE GİRDİ
10 İLDE ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ'NE OPERASYON
VALİ TOROS’UN EŞİ DUDU İREM TOROS ‘MAARİF ORKESTRASI VE KOROSU KONSER’ PROGRAMINA KATILDI
MERSİN ESOB BAŞKANI SARI, EMLAKÇILAR ESNAF ODASI'NIN BAHAR KERMESİNE KATILDI
VALİ TORIS'UN EŞİ DUDU İREM TOROS, ESRA ŞEMSİ ANAOKULUNU ZİYARET ETTİ
VALİ ATİLLA TOROS’UN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI
ÇAMLIYAYLA BELEDİYESİ, PAPAZIN BAHÇESİNDE TEMİZLİK YAPTI, UYARIDA BULUNDU
MERSİN'DE YOLCU OTOBÜSÜ YANGINI
ÇAKIR, KOÇAK, HOCAGİL, CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM DAİRE BAŞKANI ALTUN İLE GÖRÜŞTÜ
Şehit Serdar Koyuncu Ortaokulu’nun Yıl Sonu Sergisi

Mersin Haber ,Mersin