İnegöl İçme Suyuna Kavuşuyor

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Hocaköy İçme Suyu Barajı’nın Mayıs ayında yapılacağının müjdesini verdi.

22 Mart 2015 Pazar, 14:15
İnegöl İçme Suyuna Kavuşuyor
-

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Hocaköy İçme Suyu Barajı’nın Mayıs ayında yapılacağının müjdesini verdi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, yaptığı girişimler sonucu Eylül ayında yapılması planlanan ihalenin Mayıs ayında yapılacağı müjdesini verdi. Şahin, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile yaptığı görüşme sonrasında sürecin hızlandığını bildirdi. İnegöl’de yaz aylarında kaynak suyu sorunu yaşandığını ifade eden Bursa Milletvekili Şahin, "Kaynak suyu yetmediği için sonbaharda derin kuyulardan sağlan su şebekeye veriliyor. Bu soruna çözüm için Hocaköy’de içme suyu barajı yapılmasına karar verildi. 2011 yılında İnegöl Hocaköy İçme Suyu Barajı yapılması için gerekli çalışmalara başlandı. Projesi bitmiş olan barajın Eylül ayında yapım ihalesine çıkılmasının hedeflendiğini ama Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüşerek sürecin hızlandırılmasını talep ettik. Talebin ardından DSİ Genel Müdürlüğü aranarak ihalenin Mayıs ayında yapılması talimatını verildi" dedi.
Maliyeti 100 milyon liranın üzerindeki barajın ödeneğinin DSİ tarafından bakanlıktan talep edildiğini vurgulayan Milletvekili Şahin, "Ödenek bu hafta içinde hazırlanacak ve çok büyük bir aksilik olmazsa barajın ihalesi Mayıs ayında yapılıp inşaata hızla başlanacak. İnegöl’ün içme ve kullanma suyu sorununa köklü çözüm getirecek proje için destek veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve yatırım programına aldıran Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a İnegöl halkı adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
400 BİN KİŞİYE İÇME VE KULLANMA SUYU
Hocaköy Barajı’nın DSİ tarafından yapılacağını daha sonra da BUSKİ’ye devredileceğini de ifade eden Şahin, "Baraj 30 milyon metreküplük suyu tutacak. Yaklaşık 400 bin kişinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak. Temel yüksekliği 95,5 metre, uzunluğu ise 400 metre olacak” dedi.
İNEGÖL’E 12 AY KESİNTİSİZ KAYNAK SUYU
İnegöl’ün içme ve kullanma suyu ihtiyacının halen Ulupınar kaynağından karşılandığını kaydeden Milletvekili Hüseyin Şahin, yaz aylarında kaynak suyu sıkıntısı baş gösterdiğini belirterek, “Baraj yapıldığında İnegöl’e 12 ay kaynak suyu verilecek” diye kaydetti.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN’DE AYNI CADDE DE SABAH OTOBÜS, AKŞAM ÇEKİCİ YANDI
TARSUSGÜCÜ U17'LERDE HEDEF TÜRKİYE ŞAMPİYONASI
TOROSLAR’DA ÜÇÜNCÜ OKUMA SALONU HİZMETE GİRDİ
10 İLDE ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ'NE OPERASYON
VALİ TOROS’UN EŞİ DUDU İREM TOROS ‘MAARİF ORKESTRASI VE KOROSU KONSER’ PROGRAMINA KATILDI
MERSİN ESOB BAŞKANI SARI, EMLAKÇILAR ESNAF ODASI'NIN BAHAR KERMESİNE KATILDI
VALİ TORIS'UN EŞİ DUDU İREM TOROS, ESRA ŞEMSİ ANAOKULUNU ZİYARET ETTİ
VALİ ATİLLA TOROS’UN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI
ÇAMLIYAYLA BELEDİYESİ, PAPAZIN BAHÇESİNDE TEMİZLİK YAPTI, UYARIDA BULUNDU
MERSİN'DE YOLCU OTOBÜSÜ YANGINI

Mersin Haber ,Mersin