Sırçalı Kümbet İle Gavremoğlu Konağı Aslına Uygun Olarak Onarılacak

Melikgazi İlçe sınırları içerisinde yer alan tarihi yapıların onarılarak hizmete sunulduğunu hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, projesi tamamlanan ve yapılacak ihale ile Sırçalı Kümbeti ile Gavremoğlu Konağının eski kimliğine kavuşturulacağını bildirdi.

18 Mart 2015 Çarşamba, 23:02
Sırçalı Kümbet İle Gavremoğlu Konağı Aslına Uygun Olarak Onarılacak
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Melikgazi İlçe sınırları içerisinde yer alan tarihi yapıların onarılarak hizmete sunulduğunu hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, projesi tamamlanan ve yapılacak ihale ile Sırçalı Kümbeti ile Gavremoğlu Konağının eski kimliğine kavuşturulacağını bildirdi.
Şu anda Meslek Lisesi bahçesinde yer alan Sırçalı Kümbeti aslına uygun olarak onarılarak ve kültür yolu projesi kapsamında turizme kazandırılacağını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, özgün yapısı ve mimarisi ile Kayseri Evlerine iyi bir örnek teşkil eden Gavremoğlu Konağının da onarılarak kültür mirası ve Kayseri tarihine kazandırılacağını belirtti.
Sırçalı Kümbetin dünya tarihi ve mirası açısından önemli bir yere sahip olduğunu ve koruma altına alındığını vurgulayan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:
"Melikgazi İlçesi aynı zamanda Anadolu’nun tarihi kimliği sayılır. Çünkü Kayseri ilinde mevcut tarihi eserlerin önemli büyük eserleri ilçe sınırlarımız içerisindedir. Sırçalı Kümbet ile Gavremoğlu Konağı için gerekli projelendirme çalışması yapıldı. Eski yayınlar, fotoğraflar ve diğer belgelerdeki görüntüler ile bu yapılar aslına uygun olarak inşa edilecektir. Bunun için rolöve, restitüsyon, , statik, tesisat ve peyzaj projelerinin hazırlanması yapı için Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliğinin 23. Maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir."
Başkan Memduh Büyükkılıç, tarihi mekanların Melikgazi Belediyesine emanet olduğunu çünkü 2015 yılını Anadolu’nun bu tarihi mekanlarını onarım ve bakım yılı olarak ağırlık vereceklerini sözlerine ekledi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
YÜREĞİNİ KOYDU, SÖZÜNÜ TUTTU: MSK PLAY-OFF’TA
TARSUS'TA 19 MAYIS COŞKUSU SENA ŞENER VE CEREN ÖZDEMİR’LE DORUĞA ULAŞTI
VALİ TOROS, ŞEHİT JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ ASIM TÜRKEL’İ ANMA VE ŞEHİT ASIM TÜRKEL İLKOKULUNUN TEMSİLİ AÇILIŞ PROGRAMINA KATILDI
ARACIN ÖNÜNE ATTLAYAN ŞAHIS HAYATINI KAYBETTİ
MUT'TA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
MİLLETVEKİLLERİ SÖYLEMEZ, KIRATLI İLE BAŞKAN ALDEMİR'DEN VALİ TOROS'A ZİYARET
VALİ TOROS, GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ'NE KATILDI
TOROSLAR’DA 19 MAYIS COŞKUSU
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE HAVADA, KARADA VE DENİZDE 19 MAYIS COŞKUSU YAŞANDI
KADINLAR EĞİTİMDE, ÇOCUKLAR GÜVENDE: HALKKENT MERCEK’TE OYUN ODASI DESTEĞİ

Mersin Haber ,Mersin