Desktop sürüme geç

Süt Analiz Labaratuvarı'ndan Yılda 1 Milyon 250 Bin Lira Gelir

Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin 696 bin lira harcayarak Aksaray Üniversitesiyle birlikte kurduğu Süt Analiz Labaratuvarı yılda hayvancılık yapanlara 1 milyon 250 bin lira para kazandıracak.

17 Mart 2015 Salı, 01:29
Süt Analiz Labaratuvarı'ndan Yılda 1 Milyon 250 Bin Lira Gelir
2015-03-17 01:29:00 -

Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin 696 bin lira harcayarak Aksaray Üniversitesiyle birlikte kurduğu Süt Analiz Labaratuvarı yılda hayvancılık yapanlara 1 milyon 250 bin lira para kazandıracak.
Eskil ilçesine bağlı Bozcamahmut, Büyük Gözlük, Eğrikuyu, Köşk, Kötüçoban, Mezgitli, Ortakuyu ve Sıradaş köylerinde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyeleriyle bir araya gelen Birlik Başkanı Bekir Kayan, yaptıkları Labaratuvarın Aksaray’a ciddi kazanımlar sağlayacağını ifade etti. 10 baş ve üzeri sağmal hayvanı olan herkesin inek başı 50 lira daha fazla destek alacağını ifade eden Bekir Kayan, "Aksaray’da şu anda binlerce üreticimiz bu destekten faydalanacak. Süt Analiz labaratuvarı sayesinde üreticimizin cebine 1 milyon 250 bin lira eski parayla 1 trilyon 250 milyar daha fazla para girecek. Labaratuvar şu anda akreditasyon aşamasında inşallah bu yıl içinde üreticilerimiz bu destekten yararlanacak. Labaratuvarı Bakanımızın katılımı ile açmayı hedefliyoruz. Bu hizmeti yaparken 6 il süt analiz desteği alıyor da Aksaray niye almasın diyerek çalışmalara başladık. Labaratuvarımız hazır. 696 bin liraya mal ettik. Bizden 2 ay sonra Adana Damızlık Birliği aynı ölçülerdeki labaratuvarı 900 bin liraya kuruyor. Biz üreticimizin parasını en verimli şekilde kullanıyoruz. Üreticimizin parasını üreticimize para kazandıracak işlere harcıyoruz" dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
SEHİT ANNESİ FATMA DÖŞEYİCİ 'YE ZİYARET
TARSUS DOĞA PARKI, KURBAN BAYRAMI’NDA ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN AKDENİZ MANZARALI KAFELERİNE BU BAYRAMDA DA YOĞUN İLGİ
“JANDARMADAN UYUŞTURUCU OPERASYONU”
KÜLTÜR MOZAİĞİ KENT MERSİN’DE, ‘DİNLER BULUŞMASI’NDAN BARIŞ VE KARDEŞLİK MESAJLARI YÜKSELDİ
HEM TATİL, HEM ÇİLE YOLU
MERSİN'DE YABANCI UYRUKLU BİR KADIN 7. KATTAN DÜŞTÜ
İYİ PARTİ ÇAMLIYAYLA İLÇE TEŞKİLATI BAYRAMLAŞTI
Tarsus Atatürk Mahallesi’ndeki Viraj Kazalara Davetiye Çıkarıyor
Mezitli Sahili’nde Belgesiz İşletmelere Müdahale

Mersin Haber ,Mersin