Okulda Spora Hayat Yok

Adana’da, ''Okullar Hayat Olsun'' projesi kapsamında 5 yıldır öğrencilere ücretsiz verilen karate kursları, Çukurova ilçesindeki Necip Fazıl İlkokulu’nda salon olarak kullanılan sığınağın dağıtılıp tahrip edilmesi nedeniyle son buldu. Valilik kararına rağmen İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen talima..

17 Mart 2015 Salı, 01:47
Okulda Spora Hayat Yok
-

Adana’da, "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında 5 yıldır öğrencilere ücretsiz verilen karate kursları, Çukurova ilçesindeki Necip Fazıl İlkokulu’nda salon olarak kullanılan sığınağın dağıtılıp tahrip edilmesi nedeniyle son buldu. Valilik kararına rağmen İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen talimat doğrultusunda, salonun okul idaresi tarafından adeta yerle bir edilmesi, velilerin tepkisini topladı.
Edinilen bilgiye göre, Çukurova ilçesinde eğitim-öğretim veren Necip Fazıl İlkokulu, 2010 yılında Valilik tarafından "Okullar Hayat Olsun" projesine dahil edildi. Bu proje çerçevesinde, okulun sığınağı spor salonuna dönüştürüldü ve Türkiye Karate Federasyonu Milli Takım Antrenörü ve Uluslararası Hakem Metin Yavuz tarafından öğrencilere ders verilmeye başladı.
Sayıları kısa sürede yüzleri bulan sporculara, zaman zaman velileri de eşlik etmeye başladı. Tamamen ücretsiz verilen kurslar, önceki gün İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen yazıyla sonlandırıldı. Gerekçede, ‘Okulun sığınağı amaç dışı kullanılamaz’ ifadelerine yer verildi. Antrenmana gelen sporcular, gördükleri manzara karşısında şok oldu. Salonun minderleri kaldırılmış, aynalar kırılmış ve malzemeler tahrip edilmişti. Valilik kararına rağmen İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün projeye balta vurulduğunu söyleyen veliler, uygulamaya isyan etti.
Velilerinden Gülcihan Kangal, "Çocuklarımız ruhen ve fiziken gelişim gösteriyordu. Karate onları her türlü kötü alışkanlıktan uzak tutuyordu. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün teşvik etmesi gerekirken spora olan bu düşmanca tutumunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Salonumuzu geri istiyor ve Sayın Valimiz Mustafa Büyük’ün konuya el atmasını istiyoruz" dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TOROSLAR BELEDİYESİNİN VEZNELERİ HAFTA SONU AÇIK OLACAK
TARSUS KASIM EKENLER MTAL’DEN FİLİSTİN’E DESTEK KERMESİ
AK PARTİ MERSİN'DE TEŞKİLAT BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRDİ
Gençlik Koordinatörü Nuh Özkan’a Başarı Belgesi
TARSUS’TA KURBANLIK HAYVAN SATIŞ NOKTASI BELİRLENDİ
MERSİN'DE  “İDEAL KİLONU ÖĞREN, SAĞLIKLI YAŞA” KAMPANYASI
BAŞKAN BOLTAÇ, MUHTARLARLA SAHADA BULUŞTU
MERAL SEÇER, ÇAMLIYAYLA BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ
TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE MİNİKLERE İNGİLİZCE DÜNYASI KAPILARI ARALANIYOR
VALİ TOROS BAŞKANLIĞINDA TARSUS OSB MÜTEŞEBBİS HEYET TOPLANTISI YAPILDI

Mersin Haber ,Mersin