Öğrencilere 'kırım Kango Kanamalı Ateşi' Semineri

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde, ilkokul öğrencilerine Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsünün taşıyıcısı olan kenelere karşı korunma tedbirleri konulu eğitim semineri düzenlendi.

17 Mart 2015 Salı, 01:30
Öğrencilere 'kırım Kango Kanamalı Ateşi' Semineri
-

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde, ilkokul öğrencilerine Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsünün taşıyıcısı olan kenelere karşı korunma tedbirleri konulu eğitim semineri düzenlendi.
Pazarlar Toplum Sağlığı Merkezi Görevlisi Ebe Ayşe Söylemez tarafından Pazarlar İlkokulu konferans salonunda verilen seminerde, KKKA Hastalığı virüsü taşıyıcısı olan kenelere karşı korunma tedbirleri ve hastalık belirtileri anlatıldı.
Pazarlar Toplum Sağlığı Merkezi Görevlisi Ebe Ayşe Söylemez, öğrencilere bilgisayara destekli görsel bilgiler aktardığı konuşmasında, Mart ve Eylül aylarında görülmekte olup en fazla Temmuz ayında ortaya çıkan kenelerin insan vücudunda en çok Kollar-Bacaklar-Gövde-Koltuk altları-Kulak arkası-Ense ve kasıklara yapışmakla birlikte bütün vücut bölgelerine yapışabileceğini söyledi.
Ebe Ayşe Söylemez, "Vücuda yapışan kene en kısa sürede çıkarılmalı ve kesinlikle çıplak elle çıkartılmamalı ve ezilmemelidir. Olabildiğince kısa zamanda sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Kenelerin bulaştırdığı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi virüsü insanlara geçtiğinde; Ateş, üşüme, titreme, yaygın kas ağrıları, baş ağrısı, yüzde ve gözlerde kızarıklık, bulantı-kusma-ishal gibi şikayetler başlar. Daha sonra kanamalarla ölüme kadar gidebilen bir hastalık haline gelir" dedi.
Pazarlar Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Sezgi Ay, "Yaz mevsiminin gelmesi ve havaların ısınmasıyla beraber ortaya çıkan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) konusunda Toplum Sağlığı Merkezimizce İlçemiz Merkez ve Köy okullarında öğrencilerimizi bilinçlendirme amacıyla Toplum Sağlığı Merkezinde Görevli Ebe Ayşe Söylemez tarafından belirli programlar dahilinde eğitim seminerleri düzenlenmektedir. Başta eğitimciler, idareciler olmak üzere tüm anne ve babaların, çocukların bu eğitimlerden yararlanmaları için gayret göstermelerini istiyoruz" diye konuştu.(MB-EFE)

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin Oda ve Borsalarından Tek Ses: "Ayrı Bir Sanayi Odası İstemiyoruz"
TOROSLAR BELEDİYESİNİN VEZNELERİ HAFTA SONU AÇIK OLACAK
TARSUS KASIM EKENLER MTAL’DEN FİLİSTİN’E DESTEK KERMESİ
AK PARTİ MERSİN'DE TEŞKİLAT BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRDİ
Gençlik Koordinatörü Nuh Özkan’a Başarı Belgesi
TARSUS’TA KURBANLIK HAYVAN SATIŞ NOKTASI BELİRLENDİ
MERSİN'DE  “İDEAL KİLONU ÖĞREN, SAĞLIKLI YAŞA” KAMPANYASI
BAŞKAN BOLTAÇ, MUHTARLARLA SAHADA BULUŞTU
MERAL SEÇER, ÇAMLIYAYLA BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ
TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE MİNİKLERE İNGİLİZCE DÜNYASI KAPILARI ARALANIYOR

Mersin Haber ,Mersin