“Tuza Dikkat” Haftası

Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Uzm. Dr. Aslı Melek Zeytin, Tuza Dikkat Haftası nedeniyle açıklamalarda bulundu.

16 Mart 2015 Pazartesi, 14:44
“Tuza Dikkat” Haftası
-

Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Uzm. Dr. Aslı Melek Zeytin, Tuza Dikkat Haftası nedeniyle açıklamalarda bulundu.
Uzm. Dr. Zeytin, sağlıksız beslenmenin birçok kronik hastalığın temelini oluşturduğuna dikkat çekerek, aşırı tuz tüketiminin de bir sağlıksız beslenme alışkanlığı olduğunu kaydetti.
“Dünya Sağlık Örgütü yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları başta olmak üzere şişmanlık, şeker hastalığı ve bazı kanser türlerinden korunmak ve kemik sağlığını olumsuz etkilememek amacıyla günlük olarak tüketilmesi gereken tuz miktarını günde 5 gram (1 çay kaşığı) olarak önermektedir” diyen Zeytin, şöyle konuştu:
“Bu miktar ise yemeklere tuz eklemeden doğal olarak günlük tüketilen yiyecek ve içeceklerden sağlanmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü, sadece yetişkinler için değil, 2-15 yaş grubu çocuklarda da kan basıncının kontrolü için günlük tuz tüketiminin azaltılmasını önermektedir. Çocukluk döneminde tuz miktarı sınırlanması ile beraber tüketilen tuzun iyotlu olmasına dikkat edilmelidir. İyot; anne karnından başlayarak bebeklik ve çocuklukta beyin gelişimi ve sağlıklı zihinsel fonksiyonlar için gerekli bir elementtir. Tuz ve tuzlu besinlerin sevilmesi tercih haline gelmesi öğrenilen bir durumdur. Bu nedenle çocuklarda tuz tadının gelişmemesi yaşamsal öneme sahiptir. 2012’de Türkiye Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği’nin yaptığı ulusal çalışmaya görekişi başına günde 15 gram tuz tüketildiği bulunmuştur. Bu miktar günlük alınması gereken tuzun üç katına karşılık gelmektedir. Aşırı tuz tüketimi kalp, damar, böbrek, pankreas hastalıklarına neden olmakta, kemik sağlığımızı olumsuz etkilemektedir. Bu nedenlerle Bakanlığımız tarafından 2011 yılından beri “Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı” uygulanmaktadır.”

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN TSO YÖNETİMİ TARSUS'TA DINİ VE TARİHİ TURİSTİK YERLERİ GEZDİ
AYDINCIK'TA MİNİBÜS'ÜN ÇARPTIĞI YAYA HAYATINI KAYBETTİ
BAŞKAN ERTAŞ, ÜLKÜSPOR VE BARBAROSSPOR'UN ŞAMPİYONLUK KUPALARINI VERDİ
VALİ TOROS, MERSİN EKONOMİ ZİRVESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
MERSİN TSO, İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞI ÇİFTÇİLERİ BİLİNÇLENDİRİYOR
MESKİ’DEN BOZDOĞAN MAHALLESİ’NE KESİNTİSİZ İÇME SUYU TEMİNİ İÇİN ÖNEMLİ YATIRIM
“GÜLİZAR PARKI TOROSLAR’IN MARKA DEĞERİ OLACAK”
Sulama Kanalına Düşen Yaşlı Vatandaş İtfaiye Tarafından Kurtarıldı
"TARSUS'TA DRİFT YAPAN ŞAHISLARI JANDARMA YAKALADI”
Erdemli'de Kurumlar Arası Futbol Turnuvası Başladı

Mersin Haber ,Mersin