Önce Dolandırdı 1 Gün Sonra Polise Gidip Gitmediğini Öğrenmek İçin Yemin Ettirdi

Bursa’da yaklaşık 35 bin lira dolandırdıkları kadını ikinci gün yine arayan şüpheliler, polise müracaat edip etmediğini öğrenmek için yemin ettirdi. Dolandırıcıların kendisine inanmasının ardından polisle iş birliği yapan kadın şüphelilerin yakalanmasını sağladı.

15 Mart 2015 Pazar, 15:00
Önce Dolandırdı 1 Gün Sonra Polise Gidip Gitmediğini Öğrenmek İçin Yemin Ettirdi
-

Bursa’da yaklaşık 35 bin lira dolandırdıkları kadını ikinci gün yine arayan şüpheliler, polise müracaat edip etmediğini öğrenmek için yemin ettirdi. Dolandırıcıların kendisine inanmasının ardından polisle iş birliği yapan kadın şüphelilerin yakalanmasını sağladı.
Bursa’da dolandırıcılar ilginç yöntemler sergilemeye devam ediyor. Edinilen bilgiye göre, merkez Nilüfer ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde ikamet eden 63 yaşındaki F.B.’yi tanımadığı bir numara aradı. Kendisini polis olarak tanıtan şüpheli, "Bir kuyumcu soygunu oldu. Sizin evinizde polis arama yapacak. Bu yüzden evinizde altın ve para bulundurmayın. Eğer evinizde altın ve para bulunursa sizinde terör örgütü üyesi olduğunuz kabul edilecek. Ayrıca eşinizle bir bankada ortak hesabınız var. Bu hesapta da 70 bin lira paranız gözüküyor. Biz bu hesabı dondurduk. Vereceğimiz adrese altın ve paralarını alıp gel" dedi.
Şüphelilerin tüm bilgilerini bilmesinin ardından paniğe kapılan F.B., 6 bin 100 lirayı merkez Osmangazi ilçesindeki Çarşamba Pazarı’ndaki direğin dibine koydu. Bir süre sonra ortak hesaptan 25 bin lira daha çeken F.B., o parayı da aynı yere koyarak uzaklaştı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan F.B., polise müracaat etti. F.B., 31 bin 100 lira ile birlikte alton kolyesini dolandırıcılara verdiğini söyledi.
DOLANDIRICI İLE MÜŞTEKİ ARASINDA İLGİNÇ DİYALOG
Bir gün sonra F.B.’yi yine arayan dolandırıcılar, "Kuyumcu soygununa karışan 2 kişiyi daha tespit ettik. Onun için iş birliği yapacağız. 27 bin lira daha çekmen gerekiyor. Aynı yere parayı bırak. Biz onları suçüstü yakalayacağız. Ayrıca dünkü olay için polise gidip gittin mi? Bize bunun için yemin etmelisin" diye konuştu.
Şüphelilerin yine kendisini dolandıracağını anlayan F.B., şüphelilere polise gitmediğine dair yemin etti. Evden çıkarken, eşine polisi araması gerektiğini ifade eden F.B., bir bankaya gitti. Burada polisle karşılaşan F.B.’den, dolandırıcılar, banka dekontundaki numaraları sordu. Bunun üzerine dolandırıcıları inandırmak için bankadan az miktarda para çeken F.B., üzerindeki numaraları söyledi.
SUÇÜSTÜ YAKALANDI
Dolandırıcıların F.B.’ye inanması üzerine, kadın elindeki torbayı aynı direğin yanına bıraktı. Bir süre sonra parayı almak için gelen E.T. (30) civardaki polisleri fark etti. Yapılan kovalamaca sonucunda E.T., gözaltına alındı.
Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen E.T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
VALİ TOROS, FENERBAHÇE- GEMLİK BASKETBOL U18 TAKIMLARININ FİNAL MAÇINI İZLEDİ
ÇAMLIYAYLA'DA ÜRETİCİ KADINLARIN DEFİLESİ GÖZ KAMAŞTIRDI
TARSUS'TA 20 ÇİFT 25.05.2025'TE "EVET" DEDİ
MERSİN'DE "TÜRKİYE SOHBETLERİ: CUMHURİYETİN 100. YILINDA TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONU" TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TARSUS'TA ÖĞRETMENLERE ORYANTİRİNG EĞİTİMİ
MUT'TA HAFIZLIK İCAZET TÖRENİ DÜZENLENDİ
TARSUS'TA 25.05.2025 NIKAH YOĞUNLUĞU
KASK TAKMAYAN 475 BİN 976 SÜRÜCÜYE İŞLEM YAPILDI
VALİ TOROS, CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI KÖROĞLU İLE CUMHURBAŞKANI DANIŞMANI OĞAN İLE GÖRÜŞTÜ
KADINLARIN BULUŞMA NOKTASI: “TRAFİK PARK KADIN VE ÇOCUK ATÖLYESİ”

Mersin Haber ,Mersin