Teleferik Hattı Bakıma Alınıyor

Yenimahalle-Şentepe arasında toplu taşıma amaçlı olarak hizmet veren teleferik hattında bakım ve entegrasyon çalışması yapılacak. Çalışma nedeniyle, 16-30 Mart tarihleri arasında yolcu taşınmayacak.

13 Mart 2015 Cuma, 14:57
Teleferik Hattı Bakıma Alınıyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Yenimahalle-Şentepe arasında toplu taşıma amaçlı olarak hizmet veren teleferik hattında bakım ve entegrasyon çalışması yapılacak. Çalışma nedeniyle, 16-30 Mart tarihleri arasında yolcu taşınmayacak.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın “İnsan taşımak üzere tasarlanan kablolu taşıma tesisatı yönetmeliği” kapsamında gerçekleştirilmesi zorunlu bakımı ile 1. ve 2. etap hatlarının entegrasyon çalışmaları nedeniyle Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı’nda 16 Mart Pazartesi gününden itibaren yolcu taşımacılığına ara verilecek.
Konuya ilişkin bilgi veren EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, 1. etap Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattının devamı niteliğindeki 2. etap hattında yapım çalışmalarının tamamlandığını ifade ederek, iki hattın birbirine entegrasyonunun sağlanmasının yanı sıra 1. etap teleferik hattında da yıllık bakım çalışmaları yapılacağı için sistemin 15 gün süreyle hizmet vermeyeceğini söyledi.
ULAŞIM OTOBÜSLERLE SAĞLANACAK
Teleferik hattını kullanan vatandaşların bu süre zarfında EGO Otobüsleri ile ulaşımlarının sağlanacağını belirten Genel Müdür Tahiroğlu, teleferik hattındaki bakım ve entegrasyon çalışmalarının ardından sistemin 1 Nisan 2015 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlayacağını kaydetti.
“2. ETAPTA TEST SÜRÜŞLERİ TAMAMLANDI”
Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının 1. etabının 1400 metre uzunluğunda 3 istasyon ve 48 kabinden oluştuğunu hatırlatan Genel Müdür Tahiroğlu, tek istasyondan ve 58 kabinden oluşan 1800 metre uzunluğundaki 2. etap teleferik hattında test sürüşlerinin de tamamlandığını söyledi.
“GÜNDE 86 BİN 400 KİŞİ TAŞINABİLECEK”
Metro ile senkronize 18 saat çalışacak teleferik hattının toplamında 4 durak ve her biri 10 kişi taşıma kapasitesine sahip 106 adet kabinden oluştuğunu belirten Tahiroğlu, “Toplam uzunluğu 3 bin 257 metre olan teleferik hattı ile Şentepe merkezden Yenimahalle Metro istasyonuna vatandaşlar 13,5 dakikada giderken, sistem ile günde 86 bin 400 kişi taşınabilecek ” dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN MİLLETVEKİLİ LEVENT UYSAL, MERSİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ FAZİLET DURMUŞ'U ZİYARET ETTİ
Mersin’de Hayalet Ağ Temizliği Başladı
MERSİN ULUSLARARASI LİMANININ YENİ TERMİNALİ AÇILDI
MERSİN SPIR KULÜBÜ PLAY-OFF SAHNESİNDE!
TARSUS ALİFAKI YOLUNDA 2 GÜN ÜST ÜSTE KARPUZ KAMYONU DEVRİLDİ
ARSLANKÖY'DE DOLU UMUTLARI DA VURDU!
KAYMAKAM TOPSAKALOĞLU 'NDAN DEREBAŞI KÖYÜNE ZİYARET
MÜGE ANLI'DA ARANAN TARSUSLU GENCİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
TARSUS'TA OKALİPTUS FİDAN ÜRETİMİNE GEÇİLDİ
YERLİKAYA:"70 TON TOZ ESRAR MADDESİ ELDE EDİLEBİLECEK, 3 MİLYON 476 BİN ADET KÖK KENEVİR ELE GEÇİRİLDİ"

Mersin Haber ,Mersin