Soma'daki Tazminat Eyleminde 9. Gün

Manisa’nın Soma ilçesinde tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle 9 gün önce eylem başlatan maden işçileri, haklarını alana kadar eyleme devam edeceklerini ifade etti.

13 Mart 2015 Cuma, 14:05
Soma'daki Tazminat Eyleminde 9. Gün
-

Manisa’nın Soma ilçesinde tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle 9 gün önce eylem başlatan maden işçileri, haklarını alana kadar eyleme devam edeceklerini ifade etti.
İşten çıkartılan işçiler, tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Ege Linyitleri İşletmesi önünde 9 gündür eylemlerini sürdürüyor. Maden işçilerinden Sami Yavuz, "Havanın yağmurlu olması nedeniyle eylem alanına ıslanmamak için çadır kurmak istedik. Emniyette görüntüyü bozar diye buna karşı çıktı. Çadırı söktük, bu defa branda serdik, ona da olmaz dediler. Olsun, hava şartları ne olursa olsun haklarımızı alana kadar eylemimize devam edeceğiz" dedi.
Maden işçisi Ahmet Mutluer ise, "Allah’a şükür Eynez’de meydana gelen maden kazasından sağ kurtuldum ama fark etmiyor. Biz zaten yaşarken ölüyoruz şu anda. Bize verilen onca sözler vardı. Hiçbir işçi işten çıkarılmayacaktı. Bizim buradan ya ölümüz kalkar ya da hastaneye kaldırırlar" dedi.
İşçilerin etkili olan yağmura rağmen eylemlerini sürdürüyor.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN VALİLİĞİ SİLİFKE'DE YAŞANAN ÜZÜCÜ BOĞULMA OLAYI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA.YAPTI
KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’NDE GÖÇ YÖNETİM MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI
KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ HESAPLARA YATIYOR
BAKAN YUMAKLI: KURBANLIK ARZINDA HERHANGİ BİR SORUN YOK
TARSUS ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TAKIMI YAPAY ZEKA YARIŞMASINDA 1. OLDU
MERSİN'DE 68'LER BARIŞ ORMANINDA BAŞIBOŞ KÖPEKLERİN SALDIRISINA UĞRADI
KÜRKÇÜ MAHALLESİNE YENİ BİR PARK VE SPOR .ALANI KAZANDIRILDI
TARSUS'TA 4-6 YAŞ VE YETİŞKİN KUR'AN KURSLARINDA YIL SONU KAPANIŞ ETKİNLİKLERİ
MOTORSİKLET HIRSIZI GÜVENLİK KAMERASINI FARK EDİNCE YÜZÜNÜ TOZ BEZİYLE GİZLEDİ
Tarsus Şehir Mezarlığı Otoparkında Sona Doğru

Mersin Haber ,Mersin