Pazarlar'da Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Kütahya’nın Pazarlar İlçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi için hazırlanan Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı Daire Başkanlığı, Kütahya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Eskişehir İller Bankası Bölge Müdürlüğü teknik ekipleri yerinde incelemelerde bulundu.

13 Mart 2015 Cuma, 13:43
Pazarlar'da Kentsel Dönüşüm Çalışmaları
-

Kütahya’nın Pazarlar İlçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi için hazırlanan Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı Daire Başkanlığı, Kütahya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Eskişehir İller Bankası Bölge Müdürlüğü teknik ekipleri yerinde incelemelerde bulundu.
Pazarlar İlçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinin tamamı riskli alan ilan edildiği ve bu çerçevede Kentsel Dönüşüm Projesinin uygulanacağı bildirildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı Daire Başkanlığı, Kütahya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Eskişehir İller Bankası Bölge Müdürlüğü teknik ekipleri ve Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan ve Fen İşleri Müdürü Hasan Uçan tarafından Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinde oluşacak yapı modelleri ve alt yapı sistemleri yerinde incelendi.
Bu konuda açıklama yapan Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, “6306 sayılı (Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi) hakkındaki kanunun 2013/4602 sayılı bakanlar kurulu kararı ile “riskli alan” ilan edilen İlçemiz Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinde devam eden uygulama kapsamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılarak onaylanan 19 Eylül 2014 tarihli İmar Planına istinaden alanda oluşacak yapı modelleri ve alt yapı sistemleri ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı daire başkanlığı, Kütahya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Eskişehir İller Bankası Bölge Müdürlüğü teknik ekiplerince yerinde incelemelerde bulunuldu. Ayrıca teknik ekipler Belediyemiz tarafından hazırlanan dosyada vatandaşlar tarafından itiraz edilen konular ve istekleri yerinde incelendi ” dedi.(MB- EFE)

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN VALİLİĞİ SİLİFKE'DE YAŞANAN ÜZÜCÜ BOĞULMA OLAYI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA.YAPTI
KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’NDE GÖÇ YÖNETİM MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI
KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ HESAPLARA YATIYOR
BAKAN YUMAKLI: KURBANLIK ARZINDA HERHANGİ BİR SORUN YOK
TARSUS ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TAKIMI YAPAY ZEKA YARIŞMASINDA 1. OLDU
MERSİN'DE 68'LER BARIŞ ORMANINDA BAŞIBOŞ KÖPEKLERİN SALDIRISINA UĞRADI
KÜRKÇÜ MAHALLESİNE YENİ BİR PARK VE SPOR .ALANI KAZANDIRILDI
TARSUS'TA 4-6 YAŞ VE YETİŞKİN KUR'AN KURSLARINDA YIL SONU KAPANIŞ ETKİNLİKLERİ
MOTORSİKLET HIRSIZI GÜVENLİK KAMERASINI FARK EDİNCE YÜZÜNÜ TOZ BEZİYLE GİZLEDİ
Tarsus Şehir Mezarlığı Otoparkında Sona Doğru

Mersin Haber ,Mersin