Erdoğan-Ader Ortak Basın Toplantısı

Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın Türk müteahhitler tarafından 18 ayda bitirilmiş olmasının önemli bir başarı olduğunu belirterek, “Daha küçük yapıları yapmak çok kolay olacaktır herhalde” dedi.

13 Mart 2015 Cuma, 14:05
Erdoğan-Ader Ortak Basın Toplantısı
-

Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın Türk müteahhitler tarafından 18 ayda bitirilmiş olmasının önemli bir başarı olduğunu belirterek, “Daha küçük yapıları yapmak çok kolay olacaktır herhalde” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, davetlisi olarak Türkiye’ye gelen ve bir dizi temaslarda bulunan Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte ekonomik, ticari, kültürel işbirliği olanaklara değindiklerini ifade eden Macaristan Cumhurbaşkanı Ader, ilişkilerin daha da geliştirilmesi için şartların mevcut olduğunu sözlerine ekledi.
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın Türk müteahhitler tarafından 18 ayda bitirilmiş olmasının önemli bir başarı olduğunu ifade eden Macaristan Cumhurbaşkanı Ader, “Daha küçük yapıları yapmak çok daha kolay olacaktır herhalde. Türk müteahhitlik sektörü böylesi bir mükemmel bir yapıyı meydana getirmişler” dedi.
Macaristan’ın şu ana kadar Türkiye’nin AB üyelik sürecine destek verdiğini ve Türkiye’nin AB katılım sürecini desteklediklerini kaydetti. Türkiye ile Macaristan’ın enerji alanında kaynak ve güzergahın çeşitlendirilmesi gerektiğini dile getiren Ader, teröre karşı mücadelenin Türkiye ve Macaristan’ın ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı.
Terörle mücadelede risklere rağmen siyasi kararlar alınması gerektiğini belirten Ader, görüşmede kültürel işbirliği konularını da ele aldıklarını vurguladı.
Osmanlı döneminden kalan eserlerin korunması konusunda da gerekli saygıyı göstereceklerini dile getiren Ader, Budapeşte’deki Gül Baba Türbesi’nin restorasyonu konusunda da yıllardın süregelen belirsizliği sona erdireceklerini ve yakın zamanda türbenin restorasyonuna başlanacağını söyledi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN VALİLİĞİ SİLİFKE'DE YAŞANAN ÜZÜCÜ BOĞULMA OLAYI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA.YAPTI
KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’NDE GÖÇ YÖNETİM MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI
KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ HESAPLARA YATIYOR
BAKAN YUMAKLI: KURBANLIK ARZINDA HERHANGİ BİR SORUN YOK
TARSUS ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TAKIMI YAPAY ZEKA YARIŞMASINDA 1. OLDU
MERSİN'DE 68'LER BARIŞ ORMANINDA BAŞIBOŞ KÖPEKLERİN SALDIRISINA UĞRADI
KÜRKÇÜ MAHALLESİNE YENİ BİR PARK VE SPOR .ALANI KAZANDIRILDI
TARSUS'TA 4-6 YAŞ VE YETİŞKİN KUR'AN KURSLARINDA YIL SONU KAPANIŞ ETKİNLİKLERİ
MOTORSİKLET HIRSIZI GÜVENLİK KAMERASINI FARK EDİNCE YÜZÜNÜ TOZ BEZİYLE GİZLEDİ
Tarsus Şehir Mezarlığı Otoparkında Sona Doğru

Mersin Haber ,Mersin