Bakan Çelik İstiklal Marşı'nın Kabul Yıl Dönümünü Kutladı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

13 Mart 2015 Cuma, 11:01
Bakan Çelik İstiklal Marşı'nın Kabul Yıl Dönümünü Kutladı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Bakan Ömer Çelik mesajında, “İstiklal Marşı’mız bir mütefekkirin, bir şairin kalemiyle yüce milletimizin hal ve duygularının milli ve dini motifler ekseninde sözcüklerle adeta işlenişidir. O mısralar, yalnızca vatan, ezan, bayrak ve hürriyet aşkını dile getirmekle kalmamakta; bizim ve tüm dünyanın belleklerinde farklılıklarımızı özümseyerek bir bütün olduğumuzda nasıl bir destan yazabileceğimizi daima canlı tutmaktadır. Birlik ve beraberliğimizin kıymetini en güzel şekilde ifade eden İstiklal Marşı’mızın kabulünün yıl dönümünü kutladığımız bugünde Mehmet Akif’i bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyorum” dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS PAMUKLUK BARAJI TAMAMLANDIĞINDA ÇİFTÇİLER VERİMLİ ÜRÜN YETİŞTİREBİLECEK
AREFE GÜNÜ TRAFİK KAZALARINDA 10 VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ
Mersin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Ekici'den Şehit Annesine Bayram Ziyareti
İSMAİL TEPEBAĞLI'NIN ANNESİ SAKİNE TEPEBAĞLI VEFAT ETTİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’LE KURBAN KESİMİ HEM HİJYENİK HEM ÜCRETSİZ
Büyükşehir ilaçlama birimi ekiplerinden Bayramda da yoğun mesai
Mersin’de Kurban Bayramı Namazı Edâ Edildi
JANDARMA BAYRAM TRAFİĞİNDE GÖREV BAŞINDA
BÜYÜKŞEHİR, ‘ÇEVRE HAFTASI’ KAPSAMINDA FARKINDALIK ETKİNLİKLERİNE BAŞLADI
İNSU, KOCAHAMZALI, EMİRLER VE ÇAVAK MAHALLELERİNE YENİ İÇME SUYUNA KAVUŞTU

Mersin Haber ,Mersin