Desktop sürüme geç

Atatürk Meydanı'nda Yıkılıp Banka Yapılan Cami Yeniden İnşa Edilecek

Bursa Kent Konseyi (BKK) Tarihi Kültürel Miras Çalışma Grubu tarafından gündeme getirilen Bursa Atatürk Meydanı’ndaki Sarı Kadı Abdullah Cami ile ilgili yapılan müracaatlar olumlu sonuç vermeye başladı.

10 Mart 2015 Salı, 14:02
Atatürk Meydanı'nda Yıkılıp Banka Yapılan Cami Yeniden İnşa Edilecek
2015-03-10 14:02:00 -

Bursa Kent Konseyi (BKK) Tarihi Kültürel Miras Çalışma Grubu tarafından gündeme getirilen Bursa Atatürk Meydanı’ndaki Sarı Kadı Abdullah Cami ile ilgili yapılan müracaatlar olumlu sonuç vermeye başladı.
Bursa Kent Konseyi (BKK), Tarihi Bey Sarayı’nın ardından Heykel meydanında bulunan ve 1930’lu yıllarda yıkılan 550 yıllık tarihi caminin ihya edilmesi için çalışmalara geçtiğimiz yıllarda başladı. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Başbakanlık Yardımcılığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Osmangazi Belediyesi Başkanlığı, İl Müftülüğü, Vakıflar ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na dilekçeler yazıldı. Verilen dilekçelerde Bursa Kent Konseyi (BKK) Tarihi Kültürel Miras Çalışma Grubu’nca yapılan araştırmalar sonucunda Bursa Atatürk Meydanı’nda Ünlü Cadde girişinin güneyinde bulunan ancak 1930’lu yıllarda yıkılarak yerine başka binaların yapıldığı ve şu an bankaların kullandığı binaların bulunduğu Sarı Kadı Abdullah Cami’nin ihya edilmesi, yeniden inşa edilmesine yönelik taleplerin gerçekleştirilmesi için imar değişiklikleri istendi. Plan tadilatları belediye meclislerinden geçiyor.
BKK Başkanı Semih Pala, “Bursa’da tarihi kültürel mirasın korunması ve açığa çıkarılması için her türlü çalışmanın öncüsü olmaya devam edeceğiz”. 1930’lu yıllarda yıkılarak yerine binaların yapıldığı parselde bulunan Halk Bankası ve Ziraat Bankası’na çağrıda bulunan Pala, Sarı Kadı Abdullah Cami’nin yeniden yapılması için banka yetkililerinin yardımcı olmasını istedi. Pala, “Sarı Kadı Abdullah Cami’nin yerinde bulunan banka binalarının yerine, yıkılan camiyi yeniden yaparak Bursa’ya ve tarihimize yeni bir cami hediye edin” diye konuştu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
AKDENİZ BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR
TARSUS MUSTAFA KEMAL ANADOLU LİSESİ'NDE GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
VALİ TOROS, CEYPORT ULUSLARARASI TAŞUCU LİMANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU
VALİ TOROS, AKKUYU NGS JANDARMA KOMANDO KORUMA TABUR KOMUTANLIĞINI ZİYARET ETTİ
MÜDÜR EKİCİ'DEN SİLİFKE VE EREDEMLİ DEVLET HASTANELERİNE ZİYARET
ERDEMLİ KIZKALESİ SAHİLİNE ERKEK CESEDİ VURDU
VALİ TOROS, BAŞSAVCI AKYILDIZ VE ADALET KOMİSYONU BAŞKANI AKKAYA İLE GÖRÜŞTÜ
MERSİN’DE GÜVENLİ VE KESİNTİSİZ ULAŞIMIN ADRESİ; BÜYÜKŞEHİR…
TOROSLAR'DA ASFALT BAKIM ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
BÜYÜKŞEHİR, KENTİN ÇÖPÜNÜ EKONOMİK VE ÇEVRECİ BİR ANLAYIŞLA TAŞIYOR

Mersin Haber ,Mersin