Desktop sürüme geç

Ak Partili Hakkı Atila Dünya Kadınlar Gününü Farklı Kutladı

AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı Hakkı Atila, 8 Mart dünya kadınlar gününü farklı bir etkinlikle kutladı.

08 Mart 2015 Pazar, 16:48
Ak Partili Hakkı Atila Dünya Kadınlar Gününü Farklı Kutladı
2015-03-08 16:48:00 -

AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı Hakkı Atila, 8 Mart dünya kadınlar gününü farklı bir etkinlikle kutladı.
AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı Hakkı Atila, geçtiğimiz günlerde Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen Özgecan Aslan olmak üzere, hayatını kaybeden tüm kadınlar için bir taraftan lokma döktürdü, diğer taraftan da karanfil dağıttı.
Hakkı Atila, kadına yönelik şiddete dikkat çekerek, kadın ve erkeğin eşit olduğunu vurguladı. Hayatını kaybeden ünlü halk ozanı Neşat Ertaş’ın bir sözünü örnek gösteren Atila, "Neşat Ertaş’ın söylediği gibi, ’Kadınlar insandır, erkeklerde insanoğludur.’ Hayatta varsak bunun sebebi kadınlarımızdır. Daha güzel ve yaşanılacak bir gelecek istiyorsak kadınlarımızı destekleyecek her şeyi yapmak zorundayız. Kadınlar ve kız çocukların, Türkiye’nin ekonomik büyümesi ve kalkınması için çok önemlidirler. Cinsiyet eşitliğinin sağlanası ve kadının güçlendirilmesi, toplumlarımızın refahı ve sürdürülebilir kalkınma için olmazsa olmazıdır. Şiddet kadınların temel hak ve hürriyetlerini kullanmalarını engelliyor. Şiddet bir insanlık suçu, toplumsal bir problem. Bunun çok önemli parçası kadına yönelik şiddet, kesinlikle engellenmesi gerekiyor. İnsan haklarının tam olarak uygulanabilmesi, kadınlarla erkeklerin eşitlenebilmesi için kadına yönelik şiddetin sıfıra indirilmesi, tamamen ortadan kaldırılması gerekiyor" dedi.
AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı Hakkı Atila, açıklamalarında şunları kaydetti:
"Kurtuluş Savaşı yıllarında, erkeği cepheye giden Türk kadını, çocuğunu yetiştirmiş ve evinin geçimini sağlamıştır. Hatta silah ve cephane taşıyarak savaşa katılmıştır. Bu davranışı ile Türk kadını, Türk toplumundaki önemli yerini bir defa daha ispat etmiştir. Unutulmalıdır ki Türkiye kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanıyan dünyanın ilk ülkelerinden biri olarak öne çıktığını."

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MÜDÜR BAHADIR'DAN JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMA ZİYARETİ
MERSİN TSO'DAN SEKTÖR TOPLANTISI
BEŞ KAMYON DOLUSU SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ ÇİKOLATA VE ŞEKERLEME ELE GEÇİRİLDİ
MERSİN'DE DEZAVANTAJLI BÖLGELERDEKİ LİSANSI OLMAYAN ÖĞRENCİLER İÇİN SPOR ŞÖLENİ
Yangın İşçilerinin Eğitimleri Devam Ediyor
VALİ TOROS, GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNDE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ
Tarsus’ta KOM’dan Tefecilere Şafak Operasyonu: 20 Gözaltı
TARSUS KADINCIK BARAJI MESİRE ALANINDA ÇİRKİN GÖRÜNTÜ
BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEKLERİ ÜRETİME BEREKET, YETİŞTİRİCİLERE CAN SUYU OLUYOR
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN GIDA GÜVENLİĞİNE SIKI TAKİP

Mersin Haber ,Mersin